Hirdetés
Archivum

EB 2015: Spanyolország a bronzérmes:

:

Hirdetés

A spanyol válogatott 74-58-ra legyõzte Fehéroroszországot és ezzel megszerezte a bronzérmet a 2015-ös Európa-bajnokságon.

MTI Fotó: Illyés Tibor

Már a bronzmérkõzésre egész szépen megteltek a Syma-csarnok lelátói. Minden jegy, amit forgalomba hoztak elfogyott. A többi helyet pedig az MKOSZ „Dobd a kosárba!” programját hirdetõ narancssárga pólós gyermekek és kísérõik töltötték meg. Leuchanka és Snytsina találataival indult a mérkõzés. A fehéroroszok kezdtek élesebben. Bár az elsõ percekben Torrens még triplát is értékesített, végül a játékrész közepére Ziuzkova hármasa után 16-9-re lépett el Fehéroroszország.

A spanyolok szigorítottak a védekezésükön és ez megtette hatását, az elsõ negyed második 5 percében mindössze egy mezõnykosarat értékesített a fehérorosz csapat. A spanyolok azonban ugyanolyan pontatlanul támadtak, mint az elõdöntõben a franciák ellen. Az ellenfelük rossz sorozatát így nem tudták kihasználni. 10 perc 18-12 állt az eredményjelzõn.

MTI Fotó: Illyés Tibor

MTI Fotó: Illyés Tibor

Igazi kosáresõvel indult a második negyed. Xargay és Ndour találataival 18-18-nál egyenlített Spanyolország. Torrens triplájával pedig 21-18-nál náluk volt az elõny. A fehéroroszoktól Verameyenka jegyezte az elsõ két duplát, de a játékrész felénél 28-24-re vezettek a spanyolok.

A második negyed második felére visszaesett a dobóteljesítmény spanyol oldalon. Harding és Leuchanka találataival 30-30-nál egyenlítettek a fehéroroszok. A félidõ utolsó két dupláját Ndour és Torrens révén a spanyolok jegyezték, akik így 34-30-nál ismét elõnybe kerültek. A félidõben Ndour 11, Torrens 10 pontnál járt. A fehéroroszok hiába szedték jobban a lepattanókat, az eladott labdáik és a 33%-os dobóteljesítményük megbosszulta magát.

A harmadik negyed elején Troina triplájával 38-37-re felzárkózott a fehérorosz csapat. A találkozó 44-43-ig szorosan alakult. Ezt követõen egy 11-0-s sorozattal 55-43-ra léptek el a spanyolok. Teljesen szétesett a fehérorosz támadójáték. A mérkõzés elején sérülést szenvedõ Likhtarovich hiányában kiesett egy opció náluk és nem tudták kivel pótolni. A harmadik szakasz végén Zuizkova büntetõjével szépítették 55-44-re az állást.

MTI Fotó: Illyés Tibor

A záró szakasz elején Xargay 5 gyors pontja tovább növelte a különbséget és ezzel a fontos kérdések el is dõltek. A fehéroroszoknak 62-51-nél még volt egy felzárkózásuk, de Xargay újabb 5 pontja 67-51-re módosította az állást. Becsülettel küzdött a fehérorosz csapat, de ennél több nem volt bennük ezen a délutánon. Amint a spanyolok rendezték a védekezésüket, a fehéroroszoknak nem adódtak reális esélyeik. A spanyoloknál Torrens 25, Xargay 19, Ndour 18 ponttal zárt.

Eredmény

Fehéroroszország – Spanyolország 58-74 (18-12, 12-22, 14-21, 14-19)

Hirdetés