Hirdetés
Európa

Eb-selejtezős ellenfelünk Szlovákia válogatott összetartáson:

:

Hirdetés

A héten 16 fős kerettel rövid összetartáson vesz rész Eb-selejtezőbeli riválisunk Szlovákia.

Juraj Suja szövetségi kapitány és segítője Peter Jankovic gyakorlatilag mindenkire számíthat, akiket elengedtek a klubjaik. Mint ismert, Szlovákia mindössze egy mérkőzést vívott a 2021-es Európa-bajnokság selejtezőjében. Ezen Sopronban 73-59-re legyőztük Barbora Bálintováékat.

“A szezon kellős közepén vagyunk, így nem a kemény edzésekről szól ez a pár nap. Szeretném, ha visszatérnénk a Magyarország elleni mérkőzéshez. Kielemeznénk, megnéznénk, hogy hol hibáztunk és ezek kijavítására összpontosítanánk.” – mondta a basket.sk portálnak az MBK Ruzomberok vezetőedzőjeként is dolgozó Juraj Suja.

“Szerettünk volna annyi játékost megnézni, amennyit csak lehet. Hiszek abban, hogy minőségi időt töltsünk együtt a selejtezők időszakán kívül is. Vannak újoncok, akiket szeretnénk megnézni. Természetesen egy általános képpel rendelkezünk a játékukról, de fontos látni, hogy a válogatott rendszerébe miként illeszkednek. Egy kis ismerkedésre is lehetőséget kínál számukra ez a pár nap, aminek a kémia miatt szintén lehet jelentősége.” – tette hozzá a szakember.

A szlovák válogatott csütörtök este zárt kapus meccset játszott az MBK Ruzomberok gárdájával. Ami a tétmeccsek sorát illeti, november 12-én Hollandiával mérkőznek legközelebb a Eb-selejtezők sorában.

A 16 fős bő keret: Michaela Balážová (Young Angels Košice), Barbora Bálintová (Arka Gdyňa), Nikola Dudášová (MBK Ružomberok), Alexandra Hašková (Piešťanské Čajky), Ivana Jakubcová (Le Mura Basket Lucca), Simona Marcová (ŠBK Šamorín), Miroslava Mištinová (MBK Ružomberok), Alica Moravčíková (MBK Ružomberok), Sabína Oroszová (GEAS Sesto San Giovanni), Terézia Páleníková (Piešťanské Čajky), Veronika Remenárová (KP Brno), Tereza Sedláková (Nottingham Wildcats), Angelika Slamová (Arka Gdyňa), Radka Stašová (MBK Ružomberok), Timea Sujová (ŠBK Šamorín) és Stella Tarkovičová (KP Brno).

Fotó: Tóth Zsombor

Hirdetés