Hirdetés
Archivum

Eddig négy kosárcsapat az európai kupákban, pótlás csütörtökig:

:

Hirdetés

Eddig négy magyar kosárlabdacsapat adott le érvényes nevezést az európai kupasorozatok valamelyikébe, amelyekhez a csütörtöki határidõig még három klub csatlakozhat, ha pótolja a szükséges papírokat.

Sterbenz Tamás, a szövetség (MKOSZ) fõtitkára kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a nõknél biztosan szerepelhet a bajnok MKB-Euroleasing Sopron az Euroligában, illetve a Seat Lami-Véd Gyõr az Európa Kupában, míg a férfiaknál részt vesz a harmadik számú sorozatnak számító Eurochallenge Kupában a bajnok Szolnoki Olaj és az Atomerõmû SE.

“Az Euroligára pályázó Pécs 2010 egyelõre hiányos dokumentumokat mutatott be, ez elsõsorban a kifizetetlen tartozásokra vonatkozik, és ugyanez érvényes a Mediteam Szegedre, amely a nõi Európa Kupában szeretne indulni” – mondta Sterbenz Tamás. “Nekik csütörtökig van még idejük a pótlásra. A férfiaknál lehet, hogy az utolsó pillanatban az MJUS-Fortress Körmend is odaér még az Eurochallenge-re, a vasiak informálisan jelezték a szándékukat. Az európai szövetség amúgy négy helyet biztosított a magyar csapatoknak az Eurochallenge-ben.”

Ebben az esetben nagyrészt megismétlõdhet a tavalyi “leosztás”, ugyanis 2010-ban a nõi Euroligában a Pécs és a Sopron, az Európa Kupában pedig a Szeged és a Gyõr szerepelt, míg a férfi Eurochallenge-ben a Szolnok csatázott.


MTI

Hirdetés