Hirdetés
Archivum

Edwige Lawson-Wade lesz a Lattes Montpellier sportigazgatója:

:

Hirdetés

Az idei évadban igencsak hullámzóan teljesítõ Lattes Montpellier újabb változást jelentett be a hivatalos honlapján. Ezúttal nem a játékoskeretben, hanem a klub vezetésében. Létrehozták a sportigazgatói pozíciót, melyet az egykori klasszis irányító Edwige Lawson-Wade fog betölteni.


Nem él könnyû idõszakot a 2016-ban még francia bajnoki címet ünneplõ klub. A Lattes Montpellier élére tavaly nyáron érkezett új elnök Franck Manna személyében. Az új vezetõ úgy vette át az irányítást, hogy egyetlen aláírt szerzõdés nem volt a 2017/2018-as szezonra. A csapatot azonban sikerült összerakni és az Euroligában – éppen a Szekszárdot búcsúztatva – bejutottak a csoportkörbe. Azóta viszont szenvednek. A legrangosabb európai kupasorozatot 1 gyõzelemmel és 13 vereséggel zárták. A bajnokságban pedig 6 gyõzelemmel és 7 vereséggel mindössze a tabella 7. helyén állnak.

Franck Manna klubelnökkel pénteken jelent meg a szezon elsõ felét értékelõ interjú. A sportvezetõ a korábbi évekhez képest szerényebb eredményeket a sok sérüléssel magyarázta, illetve azzal, hogy két meghatározónak igazolt légiós, Ewelina Kobryn és Giorgia Sottana elhagyta a klubot. Bár január végére Suzy Batkovic és Sugar Rodgers személyében mindkettõjüket tudták pótolni, a sok változás miatt a csapatépítés lassan haladt. A tervek azonban nem változtak tavaszra, továbbra is a Francia Kupa döntõjébe jutás és a rájátszásban a minél jobb szereplés a cél.

Az elõbb kiemelt interjúban jelentette be Franck Manna, hogy sportigazgatónak került kinevezésre Edwige Lawson-Wade. A klub elnöke hangsúlyozta: a sportigazgató feladata a játékosok, a szakmai stáb és a klubvezetés közötti kapcsolattartás, illetve a keret kialakításáért is felelni fog.

Akik az elmúlt két évtizedben követték az európai nõi kosárlabdát, azok számára Edwige Lawson-Wade nevét nem kell bemutatni. A klasszis irányító 210 alkalommal szerepelt hazája válogatottjában. Nyert Európa-bajnokságot és olimpiai bronzérmet, klubszinten pedig Euroligát is. A pályafutását 2015-ben fejezte be, azóta immár édesanyaként televíziós szakkommentátorként is dolgozott. Edwige Lawson-Wade 2011 és 2013 között volt a Lattes Montpellier játékosa.

Hirdetés