Hirdetés
Európa

Edzésben a francia válogatott:

:

Hirdetés

A héten Párizsban a Nemzeti Sport és Testnevelési Intézetben (INSEP) edzőtáborozik a francia válogatott. Valérie Garnier, szövetségi kapitány 17 fős keretnek vezényel edzéseket.

A francia válogatottra 2021-ben brutálisan sűrű év vár, június végén tárházigazdái lesznek az Európa-bajnokságnak. Egy hónappal később pedig már a tokiói olimpián mutathatják meg tudásokat. A kvótát még februárban Bourges-ban szerezték meg. Mivel Franciaországban csak augusztustól engedélyezték újra a csapatedzéseket, így a klubszezon előtt már nem volt idő összetartásra. A novemberi edzőtábort így kulcsfontosságúnak nevezte Valérie Garnier.

Fotó: FFBB

A honosított Bria Hartley súlyos térdsérülése miatt nem lehet ott a társaival. Az előzetesen meghirdetett kerethez képest pedig kiesett Olivia Epoupa és Iliana Rupert. A hiányzásuk oka nem vírusfertőzés, hanem boka, illetve vádli-sérülés.

Négy újoncot avatnak a franciák Kendra Chery (188 cm, 19 éves), Clarince Djaldi-Tabdi (184 cm, 25 éves), Tima Pouye (174 cm, 21 éves) és Ana Tadic (193m, 22 éves) személyében. A jól ismert alapcsapatból, melyet többek között Endy Miyem, Sandrine Gruda, Diandra Tchatchouang, Helena Ciak és természetesen Marine Johannes alkot, mindenki rendelkezésre áll.

Franciaország az elmúlt hat Európa-bajnokságon bejutott a legjobb négy közé. Az elmúlt négy alkalommal döntőt is játszott. A hazai rendezés előtt a szövetségi célkitűzés a dobogó, de Valérie Garnier nem titkolta hogy ennél merészebb álmokat dédelgetnek.

Fotó: FFBB

Hirdetés