Hirdetés
Archivum

Edzõi esélylatolgatás az egyetemi négyes döntõ elõtt:

:

Hirdetés

Vasárnap kezdõdik a Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság négyes döntõje. Az új NKE-csarnokban rendezendõ fináléban a nõi csapatok szakvezetõit kértük, értékeljék az alapszakaszt, valamint latolgassák kicsit csapatuk döntõbeli esélyeit

Írta: Botár László

Németh Kata (Közgáz): – Úgy gondolom, a csoportkörben voltak színvonalas, kemény, nehéz mérkõzéseink, amelyeken tudtunk fejlõdni. Ez lehet elõny számunkra, de hátrány is, mivel a nyugatról bekerülõ csapat talán nem fáradt el annyira. A másik két a keleti csoportból bejutó együttes a Debrecen és a Szeged javuló formát mutatott, ami rólunk nem mondható el. De amilyen rossz volt a fõpróba, állítólag olyan jó lesz az elõadás. Tavaly a rájátszásban kezdtünk jól játszani, ennek ellenére kikaptunk a döntõ mindhárom meccsén. Remélem, ez a forgatókönyv idén nem ismétlõdik meg, bízom a lányokban!

Földi Alexandra (Szegedi RSC): – A fõ célunk a négyes döntõbe jutás volt. Tudtuk, hogy nem lesz egyszerû dolgunk, fõleg, hogy egy kulcsjátékosunk a szezon elején megsérült, kiesett, illetve többeknek, már tanulmányaik vége felé járva sûrû lett a programjuk, különösen azoknak, akik a Nõi Amatõr nemzeti Bajnokságban is játszanak. A négy döntõbe jutó csapat közül három is a mi csoportunkból került ki, nyilván a másik két ilyen rivális, a Közgáz és a Debrecen elleni meccsink voltak a legnehezebbek, és egyben a legizgalmasabbak is. Az amatõr bajnokságban nem szereplõ egyetemistáink lelkesen, teljes erõbedobással dolgoztak egész évadban. Egy nagyon jó társaság kovácsolódott össze, bár úgy rémlik, egyszer sem tudtunk a legerõsebb összeállításban pályára lépni. A döntõn sem lesz másként a fél csapat ingázik majd Szeged és Budapest között, hiszen szorgalmi és ZH-idõszak van. Biztos vagyok abban, hogy aki ott lesz, mindent kiad majd magából, és ez a lényeg. Izgalmas, jó hangulatú mérkõzésekre számítok, úgy gondolom, valóban a bajnokság négy legjobb csapata küzd majd a bajnoki címért, az érmekért. Játékosaimnak, bármi lesz is a döntõn, köszönöm az eddigi munkájukat, öröm volt az edzõjüknek lenni.

Kovács Imre (Debreceni Egyetem): – Ahogy ellenfeleinknek, nekünk is nagyon kellett figyelni a két frontos szereplés (Nõi Amatõr Nemzeti Bajnokság, Nemzeti Egyetemi Kosárlabda Bajnokság) miatt a játékosok terhelésére, ráadásul most kevesebben is voltunk, mint tavaly. Célunkat elértük azzal, hogy bejutottunk a négyes döntõbe. Nehéz, erõs, kiegyensúlyozott csoportból sikerült továbblépnünk, nagyon jó, szoros kiélezett meccseket játszottunk otthon és idegenben egyaránt a Szegeddel, mind a Miskolccal és az ELTE-BEAC csapatával, valamint a csoportot megnyerõ Közgázzal, amely ellen a csoportkör végén sikerült bebizonyítani, hogy nincs legyõzhetetlen csapat. A négyes döntõben szoros, kiegyenlített küzdelem várható, az sem zárt, hogy végül körbeverés után dõl el a bajnoki cím sorsa. Próbálunk meglepetést szerezni már rögtön az elsõ meccsünkön!

Magyar Bianka (TFSE): – Az alapszakaszban és a keresztjátékban fölényes gyõzelmeket aratva jutottunk be a négyes döntõbe. A másik három csapat a keleti csoportból érkezik, ellenük még nem játszottunk ebben az évadban. Szeretnénk “hazai” környezetben zsinórban negyedszer is megnyerni a bajnokságot, de nagyon nehéz dolgunk lesz. Évrõl évre erõsödik a bajnokság, kiélezett küzdelmekre számítok, céljaink eléréséhez szükség lesz a TF-es buzdításra vasárnaptól az új NKE-csarnokban. Hajrá TF!

Hirdetés
Hirdetés