Hirdetés
Archivum

Edzõi nyilatkozatok a Magyar Kupa elõdöntõi után:

:

Hirdetés

Pénteken került sor a 2019-es Killik László Nõi K&H Magyar Kupa elõdöntõire. Az Atomerõmû KSC Szekszárd a ZTE NKK-t, míg a Sopron Basket az Aluinvent DVTK-t gyõzte le. Ennek megfelelõen szombaton megismétlõdik a 2018-as finálé párosítása. Nézzük meg, hogy a vezetõedzõk miként értékelték a pénteki találkozókat.

ZTE Nõi Kosárlabda Klub – Atomerõmû KSC Szekszárd 64-74 (23-20, 13-23, 19-21, 9-10)

Gáspár Dávid (vezetõedzõ, ZTE NKK): Nehéz most mit mondani, mert nagyon szerettünk volna nyerni. Nem minden évben jut a ZTE NKK ilyen lehetõség közelébe, hogy elõdöntõt játszhasson a kupában. Szerettük volna megragadni a lehetõséget. Ennek megfelelõen játszottunk, és álltunk hozzá a meccshez. Büszke vagyok a játékosokra, kitették a szívüket a pályára. Mindent megtettek, hogy kikeveredjünk abból a helyzetbõl, amiben voltunk az utóbbi idõben. Kulcspillanatokban hibáztunk, a Szekszárd pedig rendre megbüntette a hibáinkat, nem véletlenül tartanak elõttünk. Gratulálok nekik, megérdemelt volt a gyõzelmük. A nemzetközi szereplésükhöz is gratulálok, illetve az egész évükhöz. Kívánok nekik minden jót, mi holnap megpróbálunk érmet szerezni.

Zseljko Djokics (vezetõedzõ, Atomerõmû KSC Szekszárd): Gratulálok mindkét csapatnak, a Zetének is és Maltsinak is. Nagyon jó meccset játszott, így kell játszani egy elõdöntõn. Szerintem a ZTE tegnap megmutatta, hogy kell elkezdeni egy kupát. Nem játszottak jól, de a 25. perctõl körülbelül harminc pontot vertek a BEAC-ra. Ettõl aztán belekerültek egy olyan ritmusba, ami fontos a kupában. Mi tökéletesen játszottunk a Csata ellen, ettõl aztán ma mintha kicsit lazítottunk volna, dekoncentráltan kezdtünk, rosszul dobtunk, de gratulálok, hogy így is döntõbe jutottunk, ez fantasztikus dolog a klubnak. Nagy tapasztalatot lehet szerezni, remélem, holnap sokkal jobban fogunk játszani. Ma inkább erõlködtünk, nem játszottunk támadásban csapatként, nem járt annyira a labda, mint szerettem volna.

(Forrás: hunbasket.hu)

Sopron Basket – Aluinvent DVTK Miskolc 72-51 (18-19, 12-8, 19-7, 23-17)

Roberto Iniguez (vezetõedzõ, Sopron Basket): Õszinte leszek mint mindig. Én nem akartam eljönni erre a kupára. Számomra továbbra is a játékosok állnak az elsõ helyen, de a jövõ heti Euroliga mérkõzéseink elõtt ez a menetrend kizsigereli õket. A FIBA-tól is vannak itt a kupa miatt Gyõrben, akik azt kérdezték ma is tõlem, hogy lehet így felkészíteni a játékosokat az egyik legfontosabb párharcra, amelyért egész évben dolgoztak? Nem tudok mit mondani nekik. A mai meccsen a szünet után jól elkaptuk a ritmust. Megértettük, hogy a saját védekezésünket kell nyújtanunk, a saját szabályaink szerint kell játszani, és nem csak a dobásokra összpontosítani. Ez volt a siker kulcsa! Gratulálok a Miskolcnak, remekül küzdöttek, harcoltak. Nem tudtam ma úgy rotálni a csapatot, ahogy szerettem volna, és ez az õ érdemük. Remek munkát végeznek! Sok sikert kívánok nekik a szezon hátralevõ részére! Holnap egy nagyon kemény döntõ elé nézünk a Szekszárddal szemben. Meglátjuk, mennyire lesz tiszta a fejünk, hogyan tudunk koncentrálni a mérkõzésre. Tudjuk, hogy a Szekszárdnak mit jelent ez a mérkõzés, nagyon jól kell játszanunk! (Forrás: wb-sopron.com)

Cziczás László (vezetõedzõ, Aluinvent DVTK): Sokáig méltó partnerei voltunk Európa egyik legerõsebb csapatának, a végére azonban így is húsz pont lett a különbség. Ezzel együtt talán megnehezítettük egy picit a Sopron dolgát, amiért dicséret illeti játékosaimat. Holnap megpróbáljuk megszerezni a bronzérmet, és ha sikerül, akkor mindenki boldog lesz. (Forrás: dvtk.eu)

Hirdetés