Hirdetés
Magyarország

Edzői nyilatkozatok a Magyar Kupa helyosztói után:

:

Hirdetés

Szombaton lezárult a 2020-as a Killik László Női K&H Magyar Kupa. Az aranyérmet a Sopron Basket, a bronzérmet a ZTE NKK szerezte meg, Nézzük, hogy a vezetőedzők miként értékelték a helyosztókat.

Bronzmérkőzés

TFSE-MTK – ZTE NKK 75-94 (16-22, 14-32, 22-14, 21-26)

Beszámoló, statisztika ITT

Magyar Bianka (vezetőedző, TFSE-MTK): Nagyon jól játszott a Zalaegerszeg, gratulálok nekik. Talán kicsit hibáztam tegnap abban, hogy a kulcsjátékosaimat nem pihentettem eleget, ma nem bírtuk szuflával. A ZTE fölénk kerekedett minden tekintetben. Nagyon szerettünk volna egy érmet szerezni, de úgy gondolom, hogy ez a negyedik hely is nagyon szép.

Horváth Zsófia (vezetőedző, ZTE NKK) Ajándék, hogy itt vagyunk, nagyon élveztük ezt a három napot. Nagyon boldog vagyok, fel sem igazán fogtam még ezt az egészet. Nagy dolognak érzem, hogy elsőéves edzőként itt lehetek, és éremmel távozunk innen. Nagyon örülök, hogy sokan megmutatták, hogy képesek küzdeni, kemény szakasz következik a bajnokságban is.

Forrás: kosarsport.hu

Döntő

Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd 54-42 (20-13, 8-11, 16-14, 10-4)

Beszámoló, statisztika ITT

Gáspár Dávid (vezetőedző, Sopron Basket): Nem feltétlenül törekedtünk szép játékra, ezen a mérkőzésen a védekezés volt a fókuszban. Nem arról van szó, hogy ne szeretnénk kosarakat látni és szerezni, de a győzelem kulcsát most nem ez jelentette. Kitűnően teljesített a csapat, nagyon büszke vagyok az összes játékosra. Ezen a napon nem kaptunk kilencven pontot, mint pénteken, bizonyítottuk, hogy a védekezést illetően az egyik legjobbak vagyunk az országban.

Djokics Zseljko (vezetőedző, Atomerőmű KSC Szekszárd): Borzasztóan dobtunk, huszonhárom százalékkal, amivel szinte lehetetlen nyerni. Ebben persze benne volt a Sopron munkája, gratulálnom kell a kupagyőztesnek. Sajnos sokkal gyengébben játszottunk, mint az előző két mérkőzésen.

Forrás: NSO.hu

MTI/MTI Fotószerkesztőség/Sóki Tamás

Hirdetés