Hirdetés
Magyarország

Edzői nyilatkozatok a szombati fordulót megelőzően:

:

Hirdetés

Folytatódnak a Tippmix Női NBI.A küzdelmei. Az alábbiakban a 14. forduló előtti edzői nyilatkozatok olvashatók.

SERCO UNI Győr – NKA Universitas Pécs 17:00 – Győr Városi Egyetemi Csarnok

Fűzy-Antolovics Adél (másodedző, SERCO UNI Győr): “Ismét egy tét meccs következik. Az első összecsapáshoz képest a pécsiek és a mi keretünk is változott, náluk Wallace és Williams nem szerepelt, nálunk pedig Anigwe sérülés miatt nem játszott végig, illetve nem volt akkor még itt a Carleton. Emiatt egy más játékképre számítok, mint novemberben. Hazai pályán nem szokott gondunk lenni a támadással, most is a védekezésben lesz a kulcs. Fontos lesz, hogy agresszívak legyünk és nem hagyhatjuk, hogy annyi kosarat dobjanak, amennyit ők szeretnének.”

Jovan Gorec (vezetőedző, NKA Universitas Pécs): “Szombaton egy nagyon kemény mérkőzés elé nézünk, a Győr hazai pályán egy nagyon agresszív és nagyon gyors kosárlabdát játszik, ezzel próbálja bedarálni az ellenfeleit. Fontos lesz, hogy fel tudjuk venni velük a versenyt és megpróbáljunk visszatérni a nyerő szériába. Fel kell használnunk a miskolci vereségünk tapasztalatait, ezekből is tanulnunk kell. Negyven percen keresztül koncentrálva kell fegyelmezetten játszanunk védekezésben és támadásban is, akkor lehetnek győzelmi esélyeink is a győri mérkőzésen.”

Sopron Basket -VBW CEKK Cegléd 18:00 – Novomatic Aréna

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “A Cegléd is lépett előre az előző találkozásunk óta. Két légiós érkezett, akik lendítenek a játék színvonalán, miközben a magyar játékosok közül is többen jobb teljesítményt nyújtanak az utóbbi időben. A Győr ellen látszott, amíg ment nekik a játék, megnehezítették egy topcsapat dolgát. Nekünk az elejétől maximális koncentrációra lesz szükség és kontrollálni kell a mérkőzést. Nem szabad hagyni, hogy megérkezzenek a komfortzónájukba.”

Lo Elhadji Malick (vezetőedző, VBW CEKK Cegléd): “A két Euroliga csapat után most a bajnoki cím védője lesz ellenfelünk, hiszen Sopronba utazunk szombaton. Egy ilyen kirándulás kapcsán a csapatok ritkán vágnak neki esélyesként a túrának, ahogy az eredményekből is látjuk, idén is egyre inkább kezd összeállni a soproni gépezet. Nálunk a kisebb nagyobb sérülések továbbra is gondot, fejtörést okoznak, de nem tehetünk mást, megyünk azzal a kerettel, amivel éppen tudunk és próbálunk a Győr elleni első félidőre építkezve újabb lépést tenni céljaink felé.”

DVTK Hun-Therm – TFSE-MTK 18:00 – DVTK Multifunkciós Sportcsarnok Centerpálya

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK Hun-Therm): “Ez a meccs annak ellenére sem lesz könnyű, hogy a TFSE-MTK klasszikus center nélkül kénytelen játszani Czinano sérülését követően. Nélküle más szerkezetben, gyorsabb kosárlabdát játszanak, teszik mindezt eredményesen, agresszívabban kosárlabdázva. A keretben Toman Petrán kívül mindenki egészséges, és harcra fogható. Reméljük, hogy a szerdai negyeddöntőt követően a magyar bajnokira is szép számban látogatnak ki a nézők és drukkolnak majd nekünk ezen a fontos hazai találkozón.”

Hegedűs Péter (vezetőedző, TFSE-MTK): “Sebességben kell felvennünk velük a ritmust már a mérkőzés elejétől kezdve. A Szekszárd ellen is több hibánk volt a tranzíciós védekezésben, így erre most mindenképp fókuszálnunk kell. A DVTK-nak elég széles rotációja van magas poszton, úgyhogy ott is fel kell vennünk a kesztyűt, hogy a lepattanóharcban tudjunk érvényesülni. Több lábon álló csapat a Diósgyőr, okkal tartanak ott, ahol tartanak, de a lehetőségeinkhez mérten mindent meg fogunk tenni, hogy egy jó mérkőzést tudjuk játszani.”

Vasas Akadémia – TARR KSC Szekszárd 18:00 – Pasaréti Sportcentrum

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Nem lehet kérdés, hogy egy borzasztóan erős csapat ellen lépünk pályára a hétvégén. Az utóbbi időben egyre jobban összeáll a Szekszárd, véleményem szerint a top4-ben fognak végezni az alapszakasz végén. Minden tudásunkra szükségünk lesz, hogy versenybe szálljunk velük és esetleg két egymás utáni győzelmet ünnepelhessünk. Hinnünk kell magunkban és csak ebből tudunk építkezni. A Szekszárd nagy ambíciókkal várja a szezon hátralévő részét, biztos vagyok benne, hogy győzni jönnek Pasarétre, nagyon nehéz mérkőzésre számítok.”

Horváth Zsófia (másodedző, TARR KSC Szekszárd): “Nem vagyunk könnyű helyzetben a hétközi kupameccs után, és alapvetően a Vasashoz látogatni mindig egy feladat, hiszen egy fiatal, pörgős és mindig motivált csapat fog minket vendégül látni. Úgy gondolom, hogy számunkra is ez a legfontosabb, és most ha lehet, meg kell duplázni a motiváltságunkat és megmutatni, hogy mire vagyunk képesek. Ha hozzuk a játékunkat, főleg a most gyakorolt gyorsabb, pörgősebb játékokat, valamint a fizikális előnyünket is kihasználjuk, akkor mindenféleképpen le tudjuk győzni a Vasast – és más nem is lehet a cél!”

E.ON ELTE BEAC – BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós 19:00 – Gabányi László Sportcsarnok

Mészárosné Kovács Andrea (vezetőedző, E.ON ELTE BEAC): “Fájó vereséget szenvedtünk a múlt hétvégén a Vasas otthonában, ugyanakkor pozitívuma is volt a találkozónak. Egyértelműen láttunk olyan jeleket, amik azt igazolják, hogy jó úton indultunk el. Természetesen elemeznünk kellett a hibáinkat mind a védő, mind a támadó oldalon. A tanulságokat levontuk, ezen a héten már minden idegszálunkkal a BKG elleni mérkőzésre koncentrálunk. Nem titok, hogy kulcsfontosságú találkozó vár ránk, hiszen idén is szeretnénk tagjai lenni a play-off mezőnyének. Végig fókuszáltnak kell maradnunk, a saját feladatunkra koncentrálni negyven percen keresztül, hogy győztesen hagyjuk el a parkettet szombaton este. Nem is lehet más a célunk, és ezúttal is nagyon számítunk a közönségünk támogatására!”

Riskó Dávid (vezetőedző, BKG-PRIMA NATURA Szigetszentmiklós): “A héten semmi sem alakult jól. A 4 sérült játékosunk mellé, Gróf Júlia is csatlakozott egy könnyed térd sérüléssel a hétvégi B ligás meccs után, így 6 játékossal kezdtük a felkészülést. A hét közbe betegség ment át a csapaton, így csütörtökön már csak 3 egészséges játékos tudott megjelenni az edzésen. Fontos mérkőzés lett volna számunkra, de így az is egy kisebb csoda lesz, ha valamilyen formában, értelmesen le tudjuk játszani a szombati találkozót.”

Hirdetés