Hirdetés
Magyarország

Edzői nyilatkozatok a Tippmix Női NBI.A rájátszás következő fordulója előtt:

:

Hirdetés

A kisebb megszakítás után rengeteg izgalmat tartogat a Tippmix Női NBI.A rájátszása, 1 mérkőzést rendeznek az 5-8. helyért való küzdelemben, míg megkezdődnek az elődöntők párharcai is. Az alábbiakban a találkozók előtti edzői nyilatkozatok olvashatók.

SERCO UNI Győr – TARR KSC Szekszárd / Győr Városi Egyetemi Csarnok – elődöntő

Fűzy-Antolovics Adél (másodedző, SERCO UNI Győr): “Sokkal nehezebb dolgunk lesz a jó formában lévő Szekszárd ellen, hiszen most más a motiváció, más a tét, teljesen más mérkőzést fogunk velük játszani, mint eddig. Szeretném megemlíteni Westbeldet, aki az alapszakaszban nem játszott jól ellenünk, de azóta megtalálták a helyét a csapaton belül, így ő az utóbbi időben kiválóan teljesít. Mellette Monroe és Stanacev viszi előre a szekszárdiakat. Meg kell állítanunk a gyors játékukat, úgy érzem még dinamikusabban játszanak most, mint pár mérkőzéssel ezelőtt. Az utolsókig harcolnunk kell, hogy sikeresen lezárhassuk ezt a párharcot!”

Djokics Zseljko (vezetőedző, TARR KSC Szekszárd): “Nagyon büszkék és boldogok vagyunk, hogy újra a döntőbe jutásért küzdhet a csapat – ezért dolgoztunk az első perc óta. Az utolsó akadályt most a Győr csapata jelenti, akikről tudjuk, hogy egy erős alakulat, tele jó képességű kosarasokkal, de mi hiszünk benne, hogy meg tudjuk verni őket. Már most az első meccsen is mindent megteszünk, elvegyük a pályaelőnyüket és hogy győztesen térhessünk haza. Ezúton is szeretnék minden KSC szurkolót megszólítani, és megkérni, ha tehetik, kísérjenek el minket Győrbe és szurkolják ki nekünk a sikert idegenben is, hiszen ez nagyon sokat jelent számunkra.”

DVTK Hun-Therm – Sopron Basket / DVTK Aréna – elődöntő

Völgyi Péter (vezetőedző, DVTK Hun-Therm): “Hosszú szünet után játszunk ismét, így ez egy új szituáció. Jót tett a csapatnak a szünet, 2 edzőmeccset játszottunk ezalatt. A célunk továbbra is az, hogy bejussunk a döntőbe. A végjátékra kiegyenlítődtek az erőviszonyok. Izgatottan várjuk a soron következő meccseket. Hazai pályán kezdjük az elődöntőt, ami nagyon sokat jelent. A mi meccsünk után a labdarúgók is hazai pályán lépnek pályára. A Sopronon kisebb a nyomás, azonban ettől egy veszélyes ellenfél, és bizonyára mindent elkövet majd, hogy lassítsa a mi játékunkat.”

Laczka Miklós (másodedző, Sopron Basket): “A párharcban két mérkőzést kell megnyerni, ami a magasabban rangsorolt mellett szól. Ugyanakkor nem lehetetlen meglepetést okozni, hiszen – szemléletesen fogalmazva – a két győzelemig tartó párharcban is óriási jelentőséggel bír egy-egy meccs. Azon túl, hogy nem lehet elég alkalommal hangsúlyozni: a DVTK-nak hazai porondon mindössze két veresége van és a toronymagas favoritja ennek a párharcnak is.”

TFSE-MTK – Vasas Akadémia / Dr. Koltai Jenő Sportközpont – rájátszás 5-8. helyért

Hegedűs Péter (vezetőedző, TFSE-MTK): “A Vasas a szezon utolsó harmadában nagyon jó formában játszik, megérdemelten jutottak be a Kupába is, ami óriási dolog. Nagyon kemény párharcra számítok, mindig fizikálisak ezek a budapesti összecsapások. Tudjuk, hogy melyek azok a dolgok, amikben a Vasas magas szintet képvisel, ezekre igyekszünk megfelelően felkészülni, amellett, hogy nem veszítjük el a saját identitásunkat. Azt gondolom, hogy mindkét gárdának az a célja, hogy az utolsó playoff sorozatban az NKA Pécs csapatával találkozzon. Mi most teljes mértékben az első mérkőzésre fókuszálunk, lépésről lépésre haladva próbáljuk elérni ezt a célt.”

Milos Pavlovic (vezetőedző, Vasas Akadémia): “Újabb hosszú szünet után lépünk ismét pályára, de a csapat most sem töltött hosszú időt együtt, mert a 3×3 válogatott felkészülésében három játékosunk is részt vett, valamint Szerencsés Tamara szezonja betegség miatt véget ért. A TF ellen az alapszakaszban 0-2-es mérleggel zártunk, tehát nem mi leszünk az esélyesek. Nagyon kiegyensúlyozottak voltak a bajnokságban, de tudjuk, hogy mit kell tennünk. Reméljük tudjuk is ezt hozni, motiváltan várjuk a következő kört!”

Hirdetés