Hirdetés
Archivum

Edzõként folytatja Danielle Page:

:

Hirdetés

Az idei tavaszon a Sopron Basket együttesét erõsítõ Danielle Page a következõ évadtól a University of Toledo nõi kosárlabda csapatának másodedzõje lesz – adta hírül az intézmény a hivatalos honlapja.

Fotó: utrockets.com

Fotó: utrockets.com

Danielle Page egy 10 éves profi karrierre tett pontot idén tavasszal. A szerb válogatottal Európa-bajnoki címet és olimpiai bronzérmet szerzõ amerikai játékos Törökországban, Franciaországba, Izraelben, Lengyelországban és Bulgáriában szerepelt profiként. Klubszinten a legnagyobb sikereit a Bourges és a Sopron játékosaként érte el. A francia csapattal Európa Kupát nyert 2016-ban, míg a soproni csapattal egy csodálatos Euroliga menetelés részese volt. Ennek során a magyar bajnokkal döntõt játszott a legrangosabb európai kupasorozatban.

Tudatosan készült Danielle Page az edzõi karrierjére. Amikor nem szerepelt profi csapatnál, több nyáron is egy kisebb klub a Colorado Premier Basketball utánpótlásánál segített be. Itt az U13-tól az U17-ig több korosztállyal foglalkozott. A University of Toledo szakmai stábjában tovább folytathatja ezen a téren a tapasztalatszerzést.

Page egy rutinos edzõnõ Tricia Cullop segítõje lesz, aki már 11 éve irányítja ezt a szakmai programot. A csapat a Divízió I-ben a Mid-American Konferencia tagja. Ezt a Konferenciát hétszer meg tudták nyerni, legutóbb 2017-ben. A University of Toledo legjobb szereplése az amerikai egyetemi versenyrendszerben még a 90-es évekre tehetõ, amikor többször is felkerültek az országos 64-es fõtáblára. 1992-ben és 1996-ban a legjobb 32-ig is eljutottak.

Hirdetés