Hirdetés
Archivum

Edzõkeringõ Európában:

:

Hirdetés

Kedden két ismert európai csapat kispadján is változás történt.

Az Euroliga egyetlen nyeretlen alakulatánál a Tarbes-nál eddig tartott a türelem Pascal Pisan vezetõedzõ irányába. A francia csapatnál már az évad elõtt sem fogalmaztak meg merész célokat, mivel a keretüket nem tudták megerõsíteni, de a szezon eredménytelensége alulmúlta a várakozásokat.

A zuhanyhíradó szerint akkor ingott meg végképp a bizalom a vezetõedzõ irányába, amikor a hétvégén a Francia Kupa nyolcaddöntõi során egy másodosztályú gárdával szemben búcsúzott a Tarbes. Pascal Pisan utódjáról késõbb döntenek.

A Tarbes a Francia bajnokságban jelenleg a 6. helyen áll 9 gyõzelemmel és 8 vereséggel.

Hivatalossá vált, hogy a Besiktas új vezetõedzõje Mehmet Can Öztürk lesz, aki eddig a Botas másodedzõjeként tevékenykedett. A szezont Sandro Orlando kezdte vezetõedzõként a török csapatnál, de december végén elküldték, azóta segítõje Ömer Petorak felelt a szakmai munkaért.

A Besiktas az idei évadban nagyot koppant. Ebony Hoffman, Candice Wiggins vagy éppen Ilona Korstin megszerzésével az Európa Kupa megnyerését sem zárták ki és a Török bajnokságban is szerettek volna a két óriásklub mögé felzárkózni. A második számú európai kupasorozatban a nyolcaddöntõk során búcsúztak, a hazai bajnokságban pedig 15 mérkõzés után 3 gyõzelemmel és 12 vereséggel a bajnoki tabella utolsó elõtti 11. helyén állnak.

Hirdetés