Hirdetés
3x3

Edzőtábor után a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

Múlt héten Szolnokon edzőtáborozott a 3×3-as válogatott. A csapatról csütörtökön az M4 Sport stábja forgatott egy hosszabb riportot, mely vasárnap a Sport 7 című műsorban került adásba.

Egyre több a kérdőjel a tokiói olimpia megrendezése körül. Medgyessy Dórát is erről kérdezték az összeállításban. “Nekem beleférne. Olyan felkészült orvosi stáb dolgozik mögöttünk, ha ők rábólintanak, akkor természetesen én is, de ezek a dolgok nem csak rajtunk múlnak.” – fogalmazott az M4 Sport riportjában az Aluinvent DVTK irányítója, aki hozzátette: az olimpia speciális versenyhelyzet, mivel a sportolók életében kevés alkalom adódik szerepelni az ötkarikás játékokon.

Erről a témáról már beszélgetünk, akárhányszor találkozunk, mindenki előtt ez a fő cél. Minden edzésre úgy jövünk ki, hogy tudjuk mi a közös célunk. Nagyon remélem, hogy lassan rendeződni fog a helyzet. Pozitívan állok hozzá, mert olyan kihívás van előttünk, amit nem szeretnék elhalasztani. Nekem nem biztos, hogy lesz esélyem négy év múlva.

– összegzett Medgyessy Dóra.

Amíg az 5:5 szakágban már lezajlott a kvalifikációs folyamat és elkeltek az olimpiai helyek, addig 3×3-ban még előttünk van a kétkörös kvalifikációs versenysorozat. Természetesen, mint sok sportágban, 3×3-ban is lehetne az utolsó olyan Világranglista állás alapján kvótákat osztani, amikor egyik nemzet sportolóit sem gátolta a járvány abban, hogy elutazzanak a versenyekre. Abban azonban konszenzus mutatkozik, hogy ideálisabb és igazságosabb lenne, ha pályán dőlne el a kiadó olimpiai helyek sorsa.

“Nem csak a kosárlabda sporton belül, hanem a világon mindenhol most nagy a káosz. Senki nem tudja, hogy mire számítson és hogy megy tovább az élet.” – tette hozzá Károlyi Andrea szövetségi kapitány, aki reményét fejezte ki, hogy lesz selejtező. “Én nagyon bízom benne, hogy ezt valahogy kordában lehet tartani. Ha most arra szükség van, hogy steril körülmények között kell minden sporteseményt megrendezni, akkor az hozzájárulhat ahhoz, hogy ezt valahogy féken tudjuk tartani.” – hangzott a szakvezető nyilatkozata csütörtökön.

Ha lesz is selejtező valamikor, egyre nagyobb az esélye a zárt kapus rendezésnek. Theodoreán Alexandra erről fejtette ki a véleményét az összeállításban:

Nem veszítené értelmét, mert az olimpiáról beszélünk. Sokan azonban a klubjainknál olyan szurkolótáborral rendelkezünk, akik hatodik emberek a pályán. Olyan erőt, tüzet adnak számunkra, hogy nagyrészt értük játszunk. Ez a 3×3 is megvan. Bár mi ott “szenvedünk” a pályán, de a közönségnek, akik buzdítanak minket, egy buli a rendezvény. Nehéz lenne nélkülük.

Hirdetés