Hirdetés
Archivum

Edzõtáborban Szlovénia:

:

Hirdetés

Pénteken megkezdte a felkészülést a 2019-es Európa-bajnokságra csoportriválisunk Szlovénia.

Fotó: KZS.si

Fotó: KZS.si

Korábban már bemutattuk a szlovén válogatott bõ keretét. A csapat pénteken találkozott Ljubljanában, majd útra keltek Roglába, ahol a felkészülés elsõ szakaszát töltik. Nagy változások a korábbi évekhez képest nincsenek. Öt olyan játékos szerepel a 15 fõs bõ keretben, akik tétmeccsen még nem léptek pályára a nemzeti csapatban. Sara Meden és Tina Cvijanoviè felkészülési találkozón már bizonyíthatott. Merisa Dautoviæ, Teja Gor¹iè és Gala Kram¾ar teljesen újoncok.

Fotó: KZS.si

Fotó: KZS.si

A szlovénok legismertebb játékosai, az UMMC Jekatyerinburgot erõsítõ – bár onnan a hírek szerint nyáron távozó – Nika Baric és az USK Praha irányítója Teja Oblak természetesen ott lesznek a kontinenstornán. A honosítottjuk továbbra is az erõs fizikális adottságokkal rendelkezõ amerikai center Shante Marie Evans. Érdemes még kiemelni, hogy sérülésekkel terhelt idõszakot követõen a selejtezõkön remekül teljesítõ és a Famila Schio-val olasz bajnoki címet szerzõ Eva Lisec szintén rendelkezésre áll.

“Úgy gondolom, hogy elég idõ volt ahhoz, hogy a lányok pihenjenek a klubszezon lezárása után. Azt látom, hogy mindannyian vidáman és büszkén jöttünk a válogatotthoz. Remélem, hogy sérülések nélkül zárjuk a felkészülést és bízom benne, hogy azt az energiát, amit befektetünk a munkába, a pályán eredményekre is tudjuk váltani. ” – nyilatkozta Lisec.

Fotó: KZS.si

Fotó: KZS.si

A szlovén névsort nézve az elõzetesen kiszemelt játékosok közül hárman nem tudták vállalni a válogatott szereplést. Tina Trebec Franciaországban a bajnoki rájátszásban súlyosan megsérült. Az egész nyarat ki kell hagynia. Rebeka Abramoviè úgy határozott, hogy elsõsorban civil életére koncentrál a jövõben, míg Larisa Ocvirk visszavonult a válogatottságtól.

Az Európa-bajnokságot megelõzõ 35 napos összetartás során a szlovénok nyolc felkészülési mérkõzést terveznek, melybõl ötöt hazai környezetben vívnak meg. Május 31-én Lasko városában Csehország ellen debütálnak. Az Európa-bajnokságon Szlovénia a csoportriválisunk lesz Törökország és Olaszország mellett. Nis városában a nyitó napon, tehát június 27-én 16 órától mérkõzünk a csapatukkal.

A szlovén válogatott 15 fõs bõ kerete: Nika Bariè, Tina Cvijanoviè, Merisa Dautoviæ, Shante Marie Evans, Zala Fri¹kovec, Teja Gor¹iè, Tina Jakovina, Gala Kram¾ar, Aleksandra Kro¹elj, Eva Lisec, Sara Meden, Teja Oblak, Annamaria Prezelj, Eva Rupnik és Maru¹a Senièar.

Hirdetés