Hirdetés
Archivum

Edzõtáborozott az ausztrál U19-es válogatott:

:

Hirdetés

Miközben minap a magyar válogatott is megkezdte a felkészülést, érdemes egy kis kitekintést tenni az U19-es Világbajnokságon csoportellenfelünk Ausztráliára. Az Egyesült Államok mellett ugyanis az õ felkészülésükrõl is érkeztek hírek, illetve bõvített névsor.

Fotó: Basketball Australia

Fotó: Basketball Australia

Az ausztrálok a hétvégén, május 30. és június 2. között edzõtáboroztak a helyi szövetség edzõközpontjában. A fenti kép is ekkor készült. Erre az összetartásra 17 fõs keretet hívott a szakmai stábjuk. Ezen generációjukat jól ismerhetjük, hiszen tavaly nyáron Minszkben az U17-es Világbajnokságon Völgyi Péter együttese Ausztráliával vívott bronzmeccset. Az akkor 57-51-es gyõzelmet arató gárdában szereplõ 12 játékosból heten kaptak behívót erre az összetartásra. Õk Shyla Heal, Isabel Palmer, Lily Scanlon, Agnes Emma-Nnopu, Gemma Potter, Ashlee Hannan, Alexandra Fowler és Isobel Anstey.

Ahogy nálunk, Ausztráliában is ezt generációt rendkívül nagyra tartják és sokat várnak tõlük a jövõben a szakemberek. Szintén párhuzam a két válogatott között, hogy 2018-ban az U17-es Világbajnokság után az ausztrál válogatott ezen generációja részt vett egy kontinenstornán, az U18-as Ázsia-bajnokságon és ott bronzérmet szerzett. A korábbi junior, immár U19-es Világbajnokság az ausztrál szakmai program legerõsebb FIBA tornája. Egy aranyérem (1993), egy ezüstérem (1997) és három bronzérem (1989, 2013, 2015) az örökmérlegük. Rendszeresen versenyképes gárdát neveznek.

Az U19-es Világbajnokságon Thaiföldön Ausztráliával július 21-én mérkõzünk.

Az U19-es ausztrál válogatott bõ kerete:

Hirdetés