Hirdetés
3x3

Edzőtábort tartott az U23-as 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

A múlt héten Debrecenben edzőtáborozott az U23-as 3×3-as válogatott. A közös munka tapasztalatait Süle Krisztina szövetségi kapitány foglalta össze lapunknak.

Az U23-as válogatott Bach Boglárka, Bernáth Réka, Doktor Anna, Herman Aliz, Jáhni Zsófia, Radócz Fanni, Tóth Orsolya és Tenyér Zsófia összeállításban dolgozott.

Jól sikerült az edzőtábor. Az érezhető volt a lányokon, hogy kimaradt pár hónap a vírus időszak miatt, de jó állapotban érkeztek meg. Nagyon hasznos hetet töltöttünk együtt a végén egy mini-tornával a felnőttek ellen. Az szintén hasznosnak bizonyult, így összességében pozitív érzésekkel jöttünk el a táborból.

– fogalmazott lapunknak Süle Krisztina.

A leállás utáni időszak legfontosabb kérdése a sportforma. Válogatottunk szakvezetője hangsúlyozta, hogy pozitív tapasztalatai voltak.

Klasszul dolgoztak a lányok, leginkább a kondiban lehetett érezni a kihagyást. A külső helyszín, a napsütés, a meleg teljesen más igénybevétel, mint a teremben való edzés. Éppen ezért nagyon hosszú edzéseink nem voltak. Intenzív egy és negyed órás foglalkozásokat tartottunk. Emellett pedig a közösségépítésre is fordítottunk időt. Szerdán még egy kis strandolást is beiktattunk délután.

– tette hozzá Süle Krisztina, kiemelve a szabadtéri foglalkozások fontosságát. “Én úgy vagyok vele, ha 3×3, akkor legyen kint. Az első napon volt egy kis eső és pénteken éppen a torna ideje alatt is esett, így az teremben volt. Egyébként végig kint tudtunk lenni és a szombati tornára is kint került sor. Inkább ezt szokjuk, mert ez a 3×3 egyik lényege, amihez alkalmazkodni kell.”

A válogatott kerete a tavalyi évhez képest átalakult. Egy olyan mag formálódott, melyből hatan jövőre is ebben a korcsoportban versenyezhetnek.

Herman Aliz került be most újoncként a 3×3-ba. Bernáth Réka tavaly egy hetet töltött velünk, de akkor sérülés miatt többet nem lehetett a csapattal. Tenyér Zsófi került vissza úgy idén, hogy volt Európa-bajnok U18-ban, de utána neki egy-két év kimaradt a 3×3-at tekintve. Jó lenne ezt a brigádot megtartani jövőre is. Doktor Anna felhagy az ilyen szintű kosárlabdával, Bach Bogi pedig kiöregszik az U23-ból, de a másik hat lánnyal szeretnék a következő évben is dolgozni. Jó kis csapatot lehetne formálni. Mindenkinek a hozzáállása tetszett és remélem, hogy jövőre versenyeken is megmutathatjuk magunkat.

– összegzett a szövetségi kapitány.

Az U23-as válogatott munkája két hét múlva folytatódik Debrecenben. “A július 20-i héten visszamegyünk. Az a felnőttek edzőtáborának negyedik hete lesz és akkor a két csapat ismét párhuzamosan fog dolgozni.”  – vázolta a terveit Süle Krisztina.

Hirdetés