Hirdetés
Archivum

Edzõváltás a Chicago Sky-nál:

:

Hirdetés

Nem maradt következmények nélkül a sikertelen szezon a Chicago Sky-nál. Megköszönték Amber Stocks vezetõedzõ és egyben GM munkáját – adta hírül a klub hivatalos honlapja.

Fotó: sky.wnba.com

Fotó: sky.wnba.com

Amber Stocks két szezont töltött a Sky szakmai munkájának vezetõjeként. Ez idõ alatt egyszer sem jutottak a rájátszásba, az összesített mérlege 25 gyõzelem és 43 vereség. Stocks a csapat irányítását Elena Delle Donne távozása után vette át, így az elsõ év sikertelensége az átalakulások közepette még magyarázható volt. Az elõrelépés azonban a második szezonra elmaradt és ez már az állásába került.

A klub többségi tulajdonosa Michael Alter nem egy interjúban adott hangot elégedetlenségének, így a váltás egyáltalán nem meglepõ. „Nem számítottam arra, hogy bajnokok leszünk. Abban azonban bíztam, hogy a rájátszásba kerülhetünk. El vagyunk maradva attól, amiben reménykedtem. A tavalyi év az új igazolásokkal úgy alakult, ahogy elõzetesen is számítani lehetett. Idén azonban nem látom az elõrelépés jeleit.” – nyilatkozta még augusztus elején a tulajdonos a Chicago Sun-Times munkatársának.


A Sky-nál az egyéni teljesítményekre nem lehetett panasz. A két rutinos húzóember, Allie Quigley és Courtney Vandersloot jó statisztikákat hozott. A fiatalok közül Stefanie Dolson, Diamond DeShields és Gabby Williams is fel tudta venni a liga ritmusát. Ugyanakkor a kiegyensúlyozottan jó csapateljesítmény elmaradt.

Hirdetés