Hirdetés
Archivum

Edzõváltás a Famila Schio-nál:

:

Hirdetés

A Famila Schio együttese pénteken egy szûkszavú közleményben jelentette be a hivatalos honlapján, hogy Miguel Mendéz vezetõedzõ távozik és a helyét Mauro Procaccini veszi át.

A spanyol Miguel Mendéz az akkor még Euroligában szereplõ Rivas Ecopolis együttesétõl érkezett a klubhoz, három és fél éven át irányította az olaszok legmagasabban jegyzett csapatát. Az olasz sportlap a Gazzetta dello Sport összeállításából kiderül, hogy Mendez múlt héten vasárnap a Fila San Martino gárdájával szemben elveszített bajnoki mérkõzés után ajánlotta fel a lemondását, melyet a Kurszktól elszenvedett Euroliga vereséget követõen el is fogadott a Famila Schio elnöke. A spanyol szakember széke sajtóhírek szerint már a téli szünetben sem volt stabil, de akkor még kapott türelmi idõt.

A Schio nem fut kifejezetten rossz szezont, de a kiemelkedõ eredmények elmaradtak. Az Euroligában matematikai esélyeik még az utolsó forduló elõtt vannak a negyeddöntõre, igaz ehhez az USK Prahát le kell gyõzniük és a Lattes Montpellier csapatának vereséget kellene szenvednie a Wisla Krakow otthonában. Az olasz gárda háza tájáról érkezõ nyilatkozatok alapján reálisan inkább az Európa Kupával számolnak, ahol szeretnének jó eredményt elérni. Az idézett Gazzetta dello Sport cikkben a klubelnök kijelentette, hogy ehhez erõsítés is érkezhet. Keresnek ugyanis centert a sérült Isabelle Yacoubou pótlására, igaz eddig még megfelelõ játékost nem találtak. A bajnokságban a Schio 14 gyõzelemmel és 3 vereséggel a tabella harmadik helyén állt az edzõváltáskor. Azonos volt a mutatójuk a Reyer Venezia csapatával, míg a listavezetõ Lucca egy gyõzelemmel többet gyûjtött.

Az új vezetõedzõ Mauro Procaccini rutinos szakembernek számít, aki az elmúlt években irányította a nõi szakágban a Parmát, de nyáron az olimpiai selejtezõ tornán a nigériai válogatott szakmai stábjában is helyett kapott. Az õsszel pedig Kínában dolgozott a Shanxi Flame együttesénél az ottani nõi profi ligában.

Hirdetés