Hirdetés
Európa

Edzőváltás a Lyon-nál, Pierre Vincent veszi át a szakmai munka irányítását:

:

Hirdetés

Az LDVL ASVEL Feminin a hivatalos honlapján jelentette be, hogy közös megegyezéssel távozik a klubtól Valery Demory, a helyét Pierre Vincent veszi át a vezetőedzői poszton.

Valery Demory a jelenlegi tulajdonosi kör érkezése, azaz 2017 óta irányította a lyon-i együttest. A szerződéséből még egy év lett volna hátra, de ezt már nem tölti ki a rutinos szakember. Vezetésével a Lyon 2019-ben bajnok lett és a 2020-as csonka szezonban is Euroliga szereplésre jogosító helyen zárt. Az elmúlt évadban azonban elmaradtak az eredmények a célkitűzésektől. A bajnokságot lezáró négyes döntőben alulmaradtak az elődöntőben, a Francia Kupában sem jutottak fináléba. Az Euroligára pedig a magyar szurkolók is jól emlékezhetnek, hiszen a Sopron Basket búcsúztatta a negyeddöntőben a csapatukat.

A lyon-i szakmai munka irányítását Pierre Vincent veszi át, akit senkinek sem kell bemutatni. Az elmúlt időszakban a Famila Schio-t vezette, előtte pedig hosszú időn át a Bourges vezetőedzője volt. A francia válogatottal Európa-bajnokságot és olimpiai ezüstérmet szerzett. Érdekesség, hogy Pierre Vincent edzői pályafutása korai szakaszában U20-as férfi szövetségi kapitányként is tevékenykedett és 2000-ben a zadari Európa-bajnokságon a jelenlegi lyon-i klubelnök Tony Parker a játékosa volt. Erre Parker is kitért a csapat sajtóközleményében olvasható nyilatkozatában.

Az elmúlt négy évben folyamatosan fejlődtünk Valery-vel. Különleges része van ebben a projektben és örökké hálás leszek mindazért, amit a klubért tett, és természetesen a 2019-es a francia bajnok címért. Befejezzük az együttműködésünket, de nem haragban válunk el. Valery elfogadta, hogy változásra van szükségünk a csapat élén, hogy új korszakot kezdjünk és továbblépjünk. Pierre Vincent irányításával folytatjuk utunkat. Azt gondolom, hogy ő az az ember, akivel eljuthatunk a csúcsra, egy lépéssel tovább léphetünk. Ő az egyik legjobb edző, akivel valaha dolgoztam. Nem tartanék ott, ahol tartok, ha nem találkoztunk volna korábban.

– fogalmazott Tony Parker.

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés