Hirdetés
Archivum

Edzõváltás Gyõrben: Völgyi Péter helyére Sandro Orlando érkezett:

:

Hirdetés

A CMB Cargo UNI Gyõr a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a vezetõedzõi poszton váltás történt a klubnál. Völgyi Péter helyét az olasz Sandro Orlando veszi át.

Fotó: H. Baranyai Edina/gyorikosar.hu

Fotó: H. Baranyai Edina/gyorikosar.hu

Forrás: CMB Cargo UNI Gyõr

Csapatunk hétvégén hazai pályán kapott ki a Cegléd gárdájától, nem sokkal korábban pedig a Diósgyõr ellen is rangadót veszítettünk. A vereségeknek lett következménye: a klub közös megegyezéssel szerzõdést bontott az eddigi vezetõedzõvel, Völgyi Péterrel, s helyére Sandro Orlandót nevezte ki a csapat élére.

“Nehéz döntést kellett meghoznunk, de úgy éreztük, szükség van erre a lépésre, hiszen most kezdõdik a szezon legfontosabb idõszaka, jön a Magyar Kupa és a bajnoki rájátszás. Völgyi Péter szép eredményeket ért el klubunkkal, a bajnoki döntõ, a bronzérem remek eredmény volt, viszont az utóbbi idõszakban nem úgy jöttek az eredmények, ahogyan azt vártuk. Eddig végzett munkáját köszönjük, s további sikereket kívánunk a folytatásban. Ami az új szakembert illeti, mindenképpen olyan edzõben gondolkodtunk, aki rutinos, ismeri a magyar mezõnyt, s képes felrázni a társaságot” – indokolta a döntést Fûzy András társadalmi elnök.

Az olasz szakember 1960. október 23-án született Cavriagóban. Pályafutása legnagyobb sikerét az Európa-kupa sorozat megnyerése jelenti, melyet a Schio csapatával 2008-ban sikerült elérnie. Az Euroligában az egyik legnagyobb tradícióval rendelkezõ észak-olasz sztárklubnál két ízben (2002-2003, ill. 2007-2011) is dolgozott, irányításával a csapat két olasz bajnoki címet és Olasz Kupát is nyert.

A 2011-12-es szezonban a török Besiktas csapatát irányította, a 2013-14-es idényben az azóta már Európa-kupa résztvevõ, Napoli csapatát juttatta fel az olasz elsõ osztályba.

A szakember már dolgozott Magyarországon, a 2015/16-os idényben a PINKK Pécs vezetõedzõjeként bronzérmet szerzett a bajnokságban és a Magyar Kupában is.

Felnõtt csapatoknál szerzett tapasztalata mellett 2009 óta dolgozik az olasz utánpótlás területén is, jelenleg az U20 válogatott vezetõedzõje.

A kiváló pedagógus hírében álló olasz szakember erõsségeként emlegetik közösségformáló erejét is.

Orlando ma este meg is tartotta elsõ edzését, mely elõtt így nyilatkozott: “Nagyon köszönöm a gyõrieknek, hogy rám gondoltak, örömmel jöttem ide, hiszen nagy hagyományokkal rendelkezõ klub, rendre a nemzetközi kupákban szerepel. Bízom benne, eredményesen tudunk szerepelni. Sok idõnk nincs, hiszen nyakunkon az elsõ erõpróba, a Magyar Kupa, s a rájátszás is hamarosan kezdõdik. Minden másodperc nagyon fontos, hogy minõségi munkát végezzünk.”

A csapat keretének erõsségérõl így beszélt: “Elsõsorban a magyar játékosokat ismerem jól, a külföldieket kevésbé, a legfontosabb, hogy minél elõbb megtaláljuk az egyensúlyt a csapaton belül, s jó kémia alakuljon ki a játékosok között.”

A PINKK edzõjeként van rálátása a magyar mezõnyre is.

“Nagyjából az olasz bajnoksággal egyenértékû a magyar, több kiváló klubbal, közülük kiemekedik a Sopron, mely hasonló szerepet tölt be, mint a Schio, de ott is, itt is van négy-öt olyan együttes, mely bárkit képes legyõzni, meglepetéseket tud okozni. Azon leszünk, hogy mi most a szezonban kihozzuk a legjobbat a csapatból, s érmeket szerezzünk a két sorozatban.”

Sandro Orlando megbízatása a 2018/19-es szezon végéig szól.

Hirdetés