Hirdetés
Archivum

Edzõváltás három bajnoki után:

:

Hirdetés

Megvan az idei klubszezon elsõ komoly edzõváltása a nõi mezõnyben, miután a Gdyniánál három bajnoki mérkõzés után menesztették a vezetõedzõt, Nikolaj Tanasiejczuk-ot.

Rosszul alakulnak a dolgok Gdyniában. A lengyelek legnagyobb múltú és legeredményesebb klubcsapata a nyáron teljesen átalakult. Olyan kulcsemberek távoztak, mint az ausztrál Erin Phillips, a szerb sztárcenter Ivana Matovics, illetve a lengyel válogatott Magdalena Leciejewska. Miközben az érkezõk sorát Monice Wright-on, Milka Bjelicán és a jelenleg sérüléssel bajlódó Horti Dórán kívül kétségtelenül tehetséges, de kisebb nemzetközi rutinnal rendelkezõ játékosok alkotják.

A gárda szakmai irányítása is új kézbe került, nyártól a lengyel U18-os válogatott kapitánya Niko³aj Tanasiejczuk felelt a szakmai munkáért. Az 50 esztendõs szakember vezetésével nagyon lassan haladt a csapatépítés, amit az elõszezonban elszenvedett vereségek is jeleztek. Ennek ellenére minden gond tovaszállni látszott, amikor az elsõ fordulóban a Lider Pruszynkski alakulatát 66-102 arányban ütötte ki a Lotos Gdynia.

Az öröm azonban gyorsan alábbhagyott, miután 4 nappal késõbb a nem éppen világhírû Widzew 73-65-re gyõzte le Tanasiejczuk alakulatát. Az együttes harmadik meccsére vasárnap edzõváltó hangulatban került sor. Ekkor az Artego Bydgoszcz 87-83-as gyõzelemmel hagyta el a pályát, ami Nikolaj Tanasiejczuk állásába került. A vezetõedzõi posztot a másodedzõ Dariusz Raczynski vette át.

Az új mesternek nem lesz könnyû dolga, mivel össze kell szednie a szétesõ csapatát a két hét múlva kezdõdõ EuroLigára, ahol a Sopron, a Jekatyerinburg, a Fenerbahce, a Gospic és a Rivas Ecopolis lesz az ellenfelük. Az elsõ fordulóban, október 28-án a Gdynia épp a Sopron csapatát látja vendégül.

Hirdetés