Hirdetés
Archivum

Edzõváltást és mûtétet hoztak az elmúlt napok:

:

Hirdetés

December utolsó és január elsõ hete az átigazolásokat tekintve talán a legmozgalmasabb idõszak nõi kosárlabdában. Az elmúlt napokban is zajlott az élet, nemzetközi összefoglaló következik.

A legváratlanabb hírt a Wisla Krakow szolgáltatta. A lengyel klub rövid közleményben jelentette be, hogy artroszkópiás eljárással megmûtötték Erin Phillips bokáját. Az ausztrál válogatott irányítója már sérülten érkezett Lengyelországba a WNBA szezont követõen, de õsszel a krakkóiak összes fontos mérkõzésén pályára lépett. Phillips sérült testrészét a karácsonyi pihenõje elején megvizsgálták Ausztráliában és december 22-én meg is mûtötték. A kiváló irányítónak 3-4 hetet kell kihagynia és a rehabilitációt hazájában tölti.
 

Egy nem meglepõ edzõváltást hozott a hétfõi nap, a Besiktastól elküldték Sandro Orlandót. Az olasz szakvezetõ nem tudta összerakni a jó nevekbõl álló csapatát. A Török bajnokságban mindössze 2 mérkõzést nyertek és jelenleg a 11. helyen szerénykednek a bajnoki tabellán. A Besiktasnál finoman szólva sem zajlott zökkenõmentesen az élet. A nyári komoly erõsítések után õsszel ellentmondások alakultak ki a török óriásklubon belül a nõi kosárlabda finanszírozása körül, így az elsõ két hónapban elmaradtak a kifizetésekkel.
 

Ha már Törökország, akkor érdemes kiemelni, hogy tavasszal a Homend Antakya együttesében szerepel Nykesha Sales. Az immár 36. életévében járó klasszis 2007-ben visszavonult a WNBA-tõl, de a török ligában hosszabb-rövidebb idõszakra még feltûnik. Sales tavaly a Besiktas színeiben 14.7 pontot, 5.8 lepattanót és 2.4 gólpasszt átlagolt.
Az érdesebb igazolások közé tartozik még, hogy a lettek 20 éves tehetsége Sabine Niedola a TTT Rigától Spanyolországba, a Caja Rural gárdájához szerzõdött.

Hirdetés