Hirdetés
3x3

Egy álommal kevesebb – nem sikerült kiharcolni az olimpiai részvételt 3×3-ban

Magyarország - Kanada 10-21

FIBA 3x3 Olympic Qualifying Tournament 2024, 3. helyért
Debrecen, Magyarország

Magyarország: Kiss Virág 3, Papp Dia 1, Szabó Fanni 2, Böröndy Vivi 4.

Kanada: Michelle Plouffe 8, Katherine Plouffe 9, Kacie Bosch 1, Paige Crozon 3

Fotó: Girgász Péter / MKOSZ

Hirdetés

A debreceni 3×3-as olimpiai selejtező sorsdöntő utolsó mérkőzésén a magyar válogatott 21-10-es vereséget szenvedett Kanadától. Ezzel eldőlt, hogy Debrecenből Németország, Spanyolország és Kanada szerzett olimpiai kvótát.

Az elődöntők vesztesei vívták a debreceni olimpiai selejtező utolsó mérkőzését. Egyszerű volt a képlet, a győztes szerez olimpiai kvótát. Óriási kérdés volt viszont, hogy ki hogyan reagál erre a speciális helyzetre. A mérkőzés elején 3-0-s előnybe került Kanada, de Böröndy Vivi három pontjával tartottuk a lépést. Szabó Fanni találata pedig azt jelentette, hogy az első megszakításhoz 5-4-ről érkeztünk.

A mérkőzés középső szakaszában gyorsan kinyílt az olló. Fizikálisan és mentálisan is óriási fölényben játszott Kanada. Mindent megtettek a lányok, de Kanada 15-6-os előnyre tett szert a második megszakításra. A két pontunkat Böröndy Vivi és Papp Dia szerezte.

Az utolsó három percbe érve Szabó Fanni találatával 15-7-re szépítettünk. Nem sokkal később azonban elérte a 10 pontot a differencia. Kiss Virág is megszerezte első pontjait a találkozón. Meglett a 10 szerzett pont csapatszinten, Kanada azonban már a 21-et ostromolta. Ami reményt jelentett, hogy riválisunk begyűjtötte a hatodik csapatfaultot. Büntetők kiharcolására azonban már nem volt idő. Kanada lezárta a meccset és megszerezte az utolsó kiadó kvótát.

A nagy esélyt a Németországgal vívott elődöntő jelentette ezen a tornán. A kiemelkedő játékerőt képviselő Kanada magabiztosan érvényesítette fölényét.

Hirdetés