Hirdetés
USA

Egy csúcsrangadó mellett kötelező győzelemre készül a Chicago és a Minnesota:

:

Hirdetés

Péntekről szombatra virradóra három találkozót rendeznek a WNBA-ben.

A játéknap rangadóján összecsap a listavezető Seattle Storm és a tabella harmadik helyezettje a Los Angeles Sparks. A közelgő rájátszás előtt komoly visszajelzés lehet mindkét gárda számára ez a csata. Ha a Storm nyer, kézzelfogható közelségbe kerül számukra az alapszakasz első helye. Ha a Sparks diadalmaskodik, akkor viszont az élen három olyan gárda sorakozik majd fel, akik négy vereséggel rendelkeznek. A Storm keretébe visszatért Sue Bird, míg a Sparks-nál meg kell birkózni Nneka Ogwumike hátsérülésével.

A játéknap a Chicago Sky és a Washington Mystics összecsapásával kezdődik. A Sky csütörtökön kimenőt kapott és egy elkülönített strandon tengerparti lazításra nyílt lehetőségük (az illusztrációs kép is ekkor készült). Erre szükségük is volt, miután az elmúlt öt meccsükből hármat elbuktak. Courtney Vandersloot egyéni rekordjai ellenére ezek a vereségek azért adhatnak okot aggodalomra a csapat hívei számára. Augusztus elején óriási meccsen verte a Sky a Mystics-t. Ezúttal is esélyesek, míg a Washingtonnak már csak az évad szép lezárása a cél.

A Minnesota Lynx, mely a Chicagót és a Los Angeles-t is verte a héten, a Dallas Wings ellen folytatja. A Lynx-nek nyernie kell, ha akarja a lépést tartani az élbollyal. A Dallas pedig versenyben van a rájátszásért. Komoly lépéselőnyre tettek szert a 9. helyezett Fever-rel szemben és egy pénteki bravúrral gyakorlatilag a play-off mezőnyében érezhetnék magukat. Augusztus 20-án már megszorongatták a Minnesotát. Azóta is igaz, hogy egy-egy meccsen Arike Ogunbowale, illetve Satou Sabally villanásaival bárki ellen lehet esélyük. A Lynx-nél Napheesa Collier és Crystal Dangerfield formája az utóbbi hetekben szembetűnő, sokáig repíthetik csapatukat.

Menetrend, élő statisztika – szeptember 5., szombat

1:00 Washington Mystics – Chicago Sky
2:00 Dallas Wings – Minnesota Lynx
4:00 Los Angeles Sparks – Seattle Storm 

Hirdetés