Hirdetés
Nagyvilág

Egy év múlva kezdődik a tokiói olimpia:

:

Hirdetés

A világjárvány miatt elhalasztott olimpiai játékok megnyitóját 2021. július 23-án rendezik. Ebből az alkalomból az üres tokiói olimpiai stadionban tartottak a szervezők egy rövid ünnepséget, mely során Rikako Ikee, egy leukémiával küzdő fiatal úszó fogalmazta a NOB üzenetét: “a remény gyújtja meg a lángot.”

A tokiói olimpia a sportsikerek mellett méltó ünneplése lesz az összetartó emberiség reményének és szívósságának – fogalmaz a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) minap kiadott kommünikéje. Mindemellett a fenntarthatóság is hangsúlyos szerepet kap, kiemelve Japán legjobb oldalát, a gazdasági élénkítő hatást, valamint a sport egészségre és boldogságra gyakorolt hatását világszerte.

Sport, ahogy még soha nem láttuk.

Ezen vízió mentén dolgozik a NOB, a tokiói szervezőbizottság és a japán vezetés más nemzetközi civil szervezetekkel karöltve, mint például az Egészségügyi Világszervezet, azért, hogy a sportolók, látogatók, érdekelt felek, önkéntesek és dolgozók biztonsága garantálva legyen, hogy csökkentsék a halasztásból fakadó költségeket, valamint, hogy eme új kontextusban is minél biztonságosabb, letisztultabb és fenntarthatóbb játékokat tudjanak rendezni.

#StrongerTogether, avagy a közösségben rejlő erő, szolidaritás és összetartozás még soha nem volt ennyire fontos. Nem számít, mennyire különbözünk, hiszen együtt jobbak vagyunk. A világnak minden eddiginél jobban szüksége van az olimpiai játékokból fakadó egységre – írja a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közleménye.

Fotó: todayonline.com

Hirdetés