Hirdetés
Magyarország

Egy éve lett bronzérmes a ZTE NKK:

:

Hirdetés

A ZTE NKK egy éve szerzett bronzérmet a hazai élvonalban. A klub erről készített egy részletes összeállítást.

A 2018-2019-es bajnokságban az Uni Győr ellen vívtuk a bronzmérkőzést, ahol nagy csatában, hátrányból fordítva nyertük meg a párharcot. Ötödikként zártuk az alapszakaszt, így a negyedik PEAC Pécs ellen kellett kiharcolnunk az elődöntőbe kerülést. A párharcot idegenben kezdve 2-0-ra megnyertük, majd következett a Sopron Basket elleni elődöntő. A másik ágon a Győr a Szekszárd ellen hatalmas csatában, pályahátrányból harcolta ki a továbbjutást. A Sopron nem hagyott sok esélyt csapatunknak és megérdemelten jutott a döntőbe. A Győr nagy csatára kényszerítette a DVTK-t, de három meccsen végül a miskolciak kerültek a döntőbe. A bronzmérkőzésen, az előző szezonhoz hasonlóan a Győrrel kellett farkasszemet néznünk.

foglalta össze a klub múltidézője a tavalyi rájátszás fordulópontjait.

Tekintsünk vissza a hárommeccses párharcra: 

Április 27.  ZTE NKK- Uni Győr 68-74

Az alapszakaszban kétszer sikerült legyőznünk a Győrt, a helyosztó első mérkőzésén a vendégek játszottak valamivel pontosabban és elvették a pályaelőnyünk.

Április 30. Uni Győr- ZTE NKK 49-69

A második mérkőzésnek nagy volt a tétje, hiszen ha kikapunk, a Győr szerezheti meg a bronzérmet, ha nyerünk, akkor hazai pályán még lehet esélyünk! A találkozón az első perctől kezdve domináltunk és nem hagytunk esélyt a házigazdának.

Május 3. ZTE NKK- Uni Győr 80-60

Egy hosszú és viszontagságos szezon utolsó, sorsdöntő összecsapásán a második negyedben tíz pontos előnyt szereztünk. A kiegyenlített harmadik negyed után a lányok ellenállhatatlanul játszottak és megérdemelten tették fel az I-re a pontot.

Egy fantasztikus közösség, nagyszerű teljesítménye eredményezte ezt a sikert. A találkozó után próbáltuk megszólaltatni a játékosokat, mit jelent számukra ez a bronzérem. Akkor a videók publikálása elmaradt, de így egy év távlatában jó visszaemlékezni a felemelő pillanatokra, a boldog arcokra, nyilatkozatokra.

– összegez a ZTE NKK múltidézője.

Múltidéző videó:

Fotó: ZTE NKK

Hirdetés