Hirdetés
3x3

Egy éve szerzett ezüstérmet az amszterdami világbajnokságon a 3×3-as válogatott:

:

Hirdetés

2019. június 23-án ezüstérmet szerzett a 3×3-as felnőtt válogatottunk az amszterdami világbajnokságon.

A 3×3-as szakág tavalyi amszterdami seregszemléje hatványozott tét mellett zajlott. A dobogósok ugyanis alanyi jogon részvételi jogot nyertek az immár 2021-re halasztott tokiói olimpia selejtező-tornájára.

A Károlyi Andrea és Jakab Máté által vezetett válogatott keretét Cyesha Goree, Medgyessy Dóra, Papp Klaudia és Theodoreán Alexandra alkotta. A magyar lányok nehéz csoportba kerültek, többek között a házigazda Hollandiával és a későbbi világbajnok Kínával.

Az első csoportmeccsen Lettországot  15-9-re múlta felül a csapatunk. Ezt követően jött a hollandok elleni derbi, ahol a szoros eredmény ellenére végig uralta az összecsapást a magyar együttes. A 13-11-es siker biztos alapokat adott a folytatáshoz. Kína magabiztosan érvényesítette fölényét 21-11-es sikerrel. Türkmenisztán ellen már biztos továbbjutóként 18-7-re nyertek a magyar lányok.

Ennek a tornának az első nagy katarzisát a spanyolok elleni negyeddöntő adta. Hosszabbítás után 19-18-as sikert ünnepelhetett válogatottunk. A fordulatos meccsen 10-6-ra a magyar csapat, 15-12-re a spanyol vezetett. A hajráról így számoltunk be:

A végjátékot tekintve alig, több mint 50 másodperc lehetett hátra a rendkívül kiélezett találkozóból, amikor még mindig 15-15 állt az eredményjelzőn. Innen a spanyolok szereztek vezetést, de Goree büntetőjével egyenlítettünk. Sõt, a győzelem felé is megnyílt az út. Nyolc másodperc volt vissza, amikor Goree nagyon harcosan a palánk alatt remek helyzetet alakított ki magának és a kísérlete célt ért. 17-16-ra vezettünk! A dudaszó pillanatában viszont egyenlítettek a spanyolok.

Jöhetett a ráadás, ahol riválisunk igyekezett ezt a lélektani pillanatot megfogni és a vezetést megszerezték. Innentől kezdve a duplában bízhattunk, ha nem akartunk labdát adni a spanyoloknak a győzelemhez. Egy ziccer lehetőségük így is akadt, ami kimaradt. Ezt követõen azonban jött Medgyessy Dóra és a többi már történelem. A meccsnyerő dupla és az ünneplés az alábbiakban látható:

Az elődöntőben Franciaországot 14-10-re győzték le a magyar lányok. Gyakorlatilag tökéletes mérkőzést játszottak a mieink. A távolról rendkívül hatékony riválisunk a 10 kétpontos kísérletéből egyet sem értékesített. Ezzel szemben a magyar csapatnak 12 rádobása volt és négy utat talált a gyűrűbe távolról. Abból kettőt nagyon kiélezett szituációból. Amikor az utolsó francia felzárkózásánál, 10-7-nél ellenfelünk üres távolit hibázott, majd a következő akcióból Medgyessy duplája jött, 12-7-re alakítva az elődöntőt, eldőlt a csata.

A döntőben Kína volt az ellenfél, akik 19-13-as sikert arattak. A kínaiak 7-0-ra elléptek és végig kézben tartották az irányítást. Megérdemelten értek fel a csúcsra és ugyanilyen megérdemelten állhatott dobogóra a magyar csapat. Minden idők legerősebb világbajnokságát rendezték tavaly, érezhetően rengeteget fejlődött a szakág, melyet már az olimpiai kvalifikációs időszak lendülete is vitt előre. A torna All-Star csapatába Cyesha Goree-t is beválasztották.

Hirdetés