Hirdetés
Utánpótlás

Egy éve szerzett ezüstérmet az U18-as Európa-bajnokságon a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Az elmúlt héten visszatekintettünk az U18-as válogatottunk menetelésére, mely a tavalyi kontinenstornán sokáig emlékezetes ezüstérmet szerzett. A finálét egy évvel ezelőtt július 14-én rendezték Szarajevóban.

A 2019-es U18-as Európa-bajnokság döntőjében Olaszország 70-62-re legyőzte válogatottunkat. A finálé fordulatos csatát hozott. Az első negyedben 13-0-s futással kerültek előnybe az olaszok. Az első szakasz végén 21-8, a félidőben 42-29 állt az eredményjelzőn. A harmadik negyedben 49-31 után 14-4-es futással kezdte meg a felzárkózást a magyar csapat.

Az utolsó 10 perc kezdetére 55-52-re jöttek vissza a magyar lányok és ezzel teljesen nyílt lett a döntő. Küzdelmes záró szakasz kerekedett, mely során riválisunk megőrizte előnyét és elhódította az aranyérmet. Erre a kontinenstornára azonban legalább ilyen büszke lehet a magyar válogatott. Láthattuk a mosolygós arcokat a dobogón. Egy kiemelkedő generáció remek csapatteljesítményét élhettük át.

A keret tagjai: Budácsik Dorottya, Kéita Aya, Angyal Barbara, Horváth Fruzsina, Boros Berta, Dombai Réka, Varga Alíz, Wentzel Nóra, Szirony Dorina, Mányoky Réka, Boros Júlia és Kiss Angelika.
A vezetőedző Völgyi Péter, segítői Iványi Dalma és Tullner Krisztián. A stáb tagjai Molnár László gyúró és Fűzy András csapatvezető.

A 2019-es U18-as A-divíziós Európa-bajnokság All-Star ötösét Dombai Réka, Kiss Angelika, illetve Ilaria Panzera (Olaszország), Janella Salaun (Franciaország) és Caterina Gilli (Olaszország) alkotta.

Dombai Réka a hét mérkõzésen átlagban 29 perc alatt 17.7 pontot (48.4%-os mezõnymutatóval), 4.6 lepattanót és 3 gólpasszt jegyzett. Kiss Angelika a hét találkozón 19.7 perc alatt 10.4 pontot (60.5%-os mezõnymutatóval) és 4.4 lepattanót átlagolt.

Fotó: FIBA.Basketball

Fotó: FIBA.Basketball

Hirdetés