Hirdetés
Utánpótlás

Egy éve szerzett ezüstérmet Bakuban a 2019-es EYOF-on a magyar válogatott:

:

Hirdetés

Múltidéző sorozatunkban a bakui nyári európai ifjúsági olimpiai fesztiválra (EYOF) tekintünk vissza, melynek küzdelmei egy évvel ezelőtt, egészen pontosan 2019. július 21. és 27. között zajlottak. A leány kosárlabda tornán a magyar válogatott ezüstérmet szerzett.

Válogatottunk Balogh Liza, Dúl Terka, Ferenczi Kata, Habling Lara, Krasovec Lili, Kuncz Petra, Miklós Melinda, Pfeiffer Virág, Rakita Lili, Renczes Rebeka, Sitku Zsuzsanna és Telegdy Zsófia összeállításban szerepelt a tornán. Igor Skocovski együttese a csoportkörben Lengyelországgal, Csehországgal és Törökországgal került egy négyesbe.

Kiválóan indult a torna, a nyitó mérkőzés ponterős játékot hozott, mely során 95-50-es sikert arattak mieink. A folytatásban Csehország 75-63 arányban jobbnak bizonyult. A második félidőt azonban 13 ponttal megnyerték a mieink ezen a találkozón. Ez a lendületet pedig a törökök ellen is kitartott. Az akkor megszerzett 62-39-es siker elődöntőt ért.

Az elődöntőben az addig veretlenül menetelő Oroszország lett a rivális. Ez az a mérkőzés, melyre nagyon jól emlékezhetünk. Extra első félidő alapozta meg a 67-64-es győzelmet. 15-2-vel kezdett válogatottunk.  A félidőben már 42-22-re mentek a mieink. Riválisunk a harmadik negyedben 6 pontot ledolgozott hátrányából, majd a záró szakasz közepén a vezetést is átvette. A szoros végjátékból azonban a magyar lányok kerültek ki győztesen.

A döntőben Franciaországgal mérkőztünk. Krasovec Lili és Rakita Lili sérülés miatt nem léphetett pályára. A franciák 33-27-es félidei vezetése után a harmadik negyedben 11-1-es sorozattal fordított a magyar csapat. A záró szakasz elején 54-44-re is elléptünk. A folytatásban a fizikális fölényét a francia csapat érvényesítette és végül 64-59-es győzelmet arattak.

Sérülésektől tizedelve, de óriási szívvel és egységesen küzdve szerepelt csapatunk Bakuban – fogalmaztunk tavaly a tornát összefoglaló cikkünkben. A magyar válogatott egy nagyon szép és értékes ezüstéremmel gazdagodott, ami örök emlék mindenkinek, aki részese volt ennek a sikernek.

Fotó: MOB

 

Hirdetés