Hirdetés
USA

Egy évvel ezelőtt ilyenkor Megan Gustafson-t ünnepelték az Egyesült Államokban:

:

Hirdetés

Miközben jelen pillanatban arról vagyunk kénytelek beszámolni, hogy törlésre kerültek az egyetemi versenyrendszer mérkőzései az Egyesült Államokban és a sportág történetében először az országos főtáblát sem hirdetik ki, tavaly ilyenkor a címlapokat Megan Gustafson uralta.

2019. március 16-án választotta az ESPN Megan Gustafson-t az év játékosának az egyetemi női kosárlabdában. Az európai profi karrierjét hazánkban, az NKE-FCSM Csatánál kezdő Gustafson eredményeit nem kell senkinek sem bemutatni. A University of Iowa sztárja tavaly tavasszal sorra döntögette a különbözõ rekordokat és a tengerentúli szakma számtalan díjjal jutalmazta. Az ESPN mellett a Naismith Év Játékosa díjat, az AP Év Játékosa elismerést is begyűjtötte, ahogy a legjobb centernek járó Lisa Leslie-díj is hozzá került 2019-ben.

Megan Gustafson mezét januárban ünnepélyes keretek között vonultatta vissza az Iowa. Nem kevesebb, mint 16 statisztikai mutatóban vezeti az egyetem női kosaras szakmai programjának örökranglistáját. Természetesen a pontok (2804) és a lepattanók (1460) között is az élen áll. A 2018/2019-es szezont nézve pedig az országos rangsorban öt mutatóban zárt az élen. A pontátlag (27.8), mezőnyszázalék (69.6), összes szerzett pontok (1001), értékesített mezőnykosarak száma (412) és a dupla-duplák (33) terén.

Tavaly a BigTen Konferencia döntőjében Gustafson 45 pontot ért el, amivel rekordot állított fel:

Hirdetés