Hirdetés
Archivum

Egy félidõn át kiválóan tartotta magát az Universiade válogatott az Egyesült Államok ellen:

:

Hirdetés

A magyar válogatott 84-43-as vereséget szenvedett az Egyesült Államoktól az Universiade nõi kosárlabda tornáján. A magyar lányok hatalmasat küzdöttek és egy félidõn át remekül tartották magukat, a harmadik negyedtõl érvényesült a papírforma.

A mérkõzés idõpontja a sorsolás szerinti 11 óráról 13 óra 30 percre került át. Ennek oka, hogy a negyeddöntõ bekerült a nemzetközi televíziós mûsorfolyamba. Ennek megfelelõen itthon is láthattuk, hogy remekül kezdett a magyar csapat. Az elsõ percekben ugyan 8-2-re elléptek az amerikaiak, de Baksa Bettina jól büntetõzött, míg Zele Dorina duplája után 8-7-nél teljesen nyílt volt a mérkõzés. Az elsõ szakasz végéig pedig az is maradt. Vukov és Baksa mellett az elsõ etap hajrájában Szamosi Amadea is megvillant, két duplájával tartottuk a lépést. Az elsõ negyed végén két amerikai büntetõi alakította ki a 20-15-ös állást.

Több, mint biztató volt, amit láttunk. Hatalmasat küzdött a magyar csapat és ez a második negyedre sem változott. Baksa Bettina volt elõször eredményes, majd Szamosi Amadea és Balla Dorottya is betalált. 22-21-re zárkózott fel együttesünk másfél perc alatt. A címvédõ fokozta a tempót és szigorított a védekezésén. A mieink közel 4 percen át nem találtak be és ez idõ alatt 10-0-s amerikai futást láthattunk. 32-21 után Zele Dorina és Fejes Fruzsina pontjaival maradtunk látótávolságban. A statisztika nagy különbségrõl a fontos mutatókban nem árulkodott. A lepattanócsatában is mindössze 23-19-re vezetett riválisunk. Az elsõ 20 perc sokkal többet adott, mint arra elõzetesen számítani lehetett. Végül 39-27-re vezettek az amerikaiak.

A harmadik negyed elején büntetõbõl Zele Dorina volt eredményes. Közel 2 percet kellett várni az elsõ amerikai pontra, melyre Szamosi Amadea még válaszolt. 41-30 után a harmadik negyed második felében egy új mérkõzés kezdõdött, kilenc percen át nem szerzett mezõnykosarat a magyar együttes. Egyre jobban érvényesült riválisunk fizikai fölénye és a harmadik szakasz végére 65-34-es elõnyt alakítottak ki. A záró szakaszban nem változott a játék képe. A címvédõ magabiztosan érvényesítette a papírformát, de minden dicséretet megérdemel a magyar csapat, melybõl Baksa Bettina 9, Szamosi Amadea 8 pontot szerzett.

A magyar válogatott pénteken 10 óra 30 perctõl Ausztrália ellen folytatja az 5-8. helyért. 

Eredmény
Egyesült Államok – Magyarország 84-43 (20-15, 19-12, 26-7, 19-9)

A magyar csapat statisztikai lapja

A negyeddöntõk további eredményei
Oroszország – Tajvan 77-68
Kanada – Csehország 61-53
Ausztrália – Japán 71-83

Elõdöntõk
Kanada – Oroszország
USA – Japán

5-8. helyért
Magyarország – Ausztrália
Csehország – Tajvan

Hirdetés