Hirdetés
Archivum

Egy félidõn át tartotta a lépést a Sopron:

:

Hirdetés

Az UNIQA Sopron 89-69-es vereséget szenvedett hazai pályán a Nagyezsda Orenburg gárdájától. Kiválóan indult mérkõzés, nagy iramban, extra dobóformával a soproniak 12 pontos elõnyt alakítottak ki. Az oroszok 38-26 után az elsõ félidõ hajrájában felzárkóztak és fordítani is tudtak. A második 20 percet már végig kézben tartották. Az Orenburg 10 triplát értékesített és 43-28-ra nyerték a lepattanócsatát. A harmadik negyed végén 10 pont felett alakult a vendégek elõnye és ezt stabilan õrizték a folytatásban. A lelátón többször igencsak felpaprikázódott a hangulat, nem is mindig alaptalanul, de el kell ismerni, amikor ilyen formát mutat egy sztárcsapat, akkor azzal nagyon nehéz felvenni a versenyt. A 19 pontos Yvonne Turner lett a legeredményesebb a soproni oldalon.

Cayla George lett a kimaradó nem európai státuszú légiós a soproni együttesben. Ez azt jelentette, hogy ismét magas posztokon volt szûkösebb a rotáció. Ráadásul Határ Bernadett betegen vállalta a játékot. Már az elsõ percekben látszódott, hogy egészen más mérkõzés lesz, mint az, amit decemberben játszott a két csapat. Nagy iramban kezdett a Sopron és kiváló dobóformát mutattak Sterbenz László tanítványai. Aleksandra Crvendakic már az elsõ negyedben 10 pontot ért el. A vendégek Zahui vezérletével tartották magukat, aki szintén 10 pontot jegyzett. A 24-20-ról induló második szakaszban tovább folytatódott a soproni remeklés, egészen 38-26-ra sikerült ellépni 5 perc alatt. Ez egy 14-6-os sorozat volt. Egy ilyen kaliberû rivális ellen ilyen sebességgel és kiemelkedõ dobószázalékkal lehet elõnybe kerülni, de ezt 40 percen át szinten tartani szûkös kerettel, szinte lehetetlen. A félidõ utolsó 4 percében kezdett csökkeni a soproni elõny. Elég volt két eladott labda, két elnézett egyértelmû orosz lépéshiba és rögtön látótávolságba ért az Orenburg. Négy perc alatt öt triplát értékesítettek a vendégek és a félidõre 45-43-ra fordítottak.

A harmadik negyedben Zahui és Zhedik remekelt az oroszoknál. A svéd klasszis lassan 20 pont fölé jutott és az orosz válogatott játékosa is 10 egység felett járt. Ebben a periódusban még öt triplát értékesített az Orenburg, sokáig 50% felett volt ebben a mutatójuk és a lepattanókban is fölénybe kerültek. A soproni csapat nem tudott olyan hatékonysággal támadni, mint az elsõ 15 percben. Turner és Crvendakic villanásaival még 60-55-re sikerült felzárkózni, de ez volt a legszorosabb állás. Két triplával 66-55-nél elõször nõtt kétszámjegyûre a differencia. A záró szakasznak 70-58-rõl futottak neki a csapatok. Az utolsó 10 percre mentálisan is elfáradt a magyar együttes. Már nem sikerült szorossá tenni a csatát, az Orenburg jó védekezéssel megfojtotta a játékot. Eközben egy-egy vitatható ítélet is borzolta a kedélyeket. A különbség már a 20 pontot közelítette és az utolsó perchez érve át is lépte azt. Ezúttal az Orenburg lényegesen jobb dobóformát mutatott, mint az elmúlt hetekben. Amikor ilyen színvonalon játszanak, akkor látszódik, hogy idén is sokra hivatottak.

Eredmény
UNIQA Sopron – Nagyezsda Orenburg 69-89 (24-20, 18-25, 16-25, 11-19)

Statisztika

Hirdetés