Hirdetés
Archivum

Egy félidõnyi játék most nem volt elég:

:

Hirdetés

Botrányos második negyedbeli teljesítményének köszönhetõen vereséget szenvedett a Pécs a Schio otthonában.

Nagyon jól indult a találkozó az egyre jobb formába lendülõ pécsiek számára. Mazzante gyors triplájának, majd Fegyverneky, Iványi és a legjobb EuroLiga meccsét játszó Raksányi pontjainak köszönhetõen a vezetést is magukhoz ragadták Fûzy Ákos lányai. 17-15-ig minden rendben volt, aztán elkezdett cserélni a pécsi szakmai stáb és a padról beálló játékosok finoman szólva sem hozták azt a teljesítményt, mint a kezdõk. Az utolsó két perc 9-0-s olasz rohamot hozott, így 24-17-tel mentek pihenni a csapatok.

A második negyed is ott folytatódott, ahol az elsõ abbamaradt. Az elsõ 5 pontot a hazaiak szerezték, akik így 10 pont fölé növelték elõnyüket. A Pécs játéka teljesen szétesett eladott labdák és tanácstalanság jellemezte ezt az idõszakot. 2 perccel a szünet elõtt 40-23-nál a méretes zakó is benne volt a játékba. Szerencsére a negyed utolsó 5 pontját a vendégek szerezték. Vajda triplája 12 pontosra csökkentette a hátrányt, ami egyértelmûen Iványiékra nézve volt hízelgõ.

A harmadik negyedre egy élesebb Pécs futott ki, ráadásul az olaszok kicsit leültek, mintha elhitték volna, hogy megvan a meccs. Vajda gyors duplája után már csak 10 pontos hazai elõnyt jegyezhettünk fel. A különbség egyszer 8 pontra is csökkent, de érdemben ekkor még nem sikerült közelebb kerülni a vendéglátóhoz. Fájó leírni, de az 57 – 45-ös hazai elõny reálisnak tûnt.

A negyedik negyed viszont egyértelmû MiZo kedve szerint alakult. Egy remek Fegyverneky sorozattal, hat pont zsinórban, sikerült 5 perccel a negyedik negyed vége elõtt 57 – 54-re felzárkózni. Sajnos ennél közelebb már nen tudtak kerülni Fûzy Ákos tanítványai. A végjátékban az olaszok jobban koncentráltak és összességében Laura Macchi és Modju Ngoyisa vezetésével megérdemelt gyõzelmet szereztek. A Pécsnek most nem fért bele az a kihagyás, ami a Sopron ellen.

Eredmény

Beretta Familia Schio (olasz)-MiZo Pécs 2010 69-62 (24-17, 16-11, 17-17, 12-17)

Hirdetés