Hirdetés
USA

Egy földrajzi területen rendeznék a 64 csapatos országos egyetemi bajnokságot az USA-ban:

:

Hirdetés

A napokban jelentek meg a hírek, melyek szerint az NCAA tavasszal a teljes 64 csapatos Divízió I-es országos női kosárlabda bajnokságot egy földrajzi területen rendezné. San Antonio a legvalószínűbb jelölt a házigazda szerepre.

A hétfőn bejelentett döntés a COVID-19 fertőzés kockázatainak mérséklése érdekében született és megegyezik a férfi bajnokság kapcsán elfogadott tervekkel. A férfiak nagy valószínűséggel Indianapolisban és környékén küzdenek meg a bajnoki címért.

Arról már a világjárvány berobbanása előtt döntés született, hogy a 2021-es női Final Four-t San Antonio rendezné. Az NCAA illetékesei megkezdték az előzetes tárgyalásokat a texasi várossal, illetve a környékbeli települések és potenciális szálláshelyek, rendezvényhelyszínek képviselőivel a teljes 64 csapatos torna lebonyolításának lehetőségéről.

A szakemberek szerint azért lenne fontos egy földrajzi területre összeterelni a mezőnyt, hogy ezzel a 64-es országos főtáblára felkerült összes csapatra ugyanazok az egészségügyi protokollok legyenek érvényesek.

A legnagyobb probléma ugyanis az egyetemi versenyrendszerrel, hogy államonként, sőt sok esetben intézményeként különböző protokollok érvényesek a főiskolás és egyetemista sportolókra. Így pedig lehetetlen igazságos és egységes bajnokságot rendezni.

Hirdetés