Hirdetés
Archivum

Egy gyõzelemre a bajnoki címtõl a Fenerbahce:

:

Hirdetés

A Galatasaray csarnokában lejátszott két mérkõzés után 1-1-es állásról immár a Fenerbahce otthonában folytatódott a Török Bajnokság döntõje. Az aranyérem szempontjából lélektanilag rendkívül fontos harmadik összecsapáson a Galatasaray nem tudta visszaszerezni a pályaelõnyét. A Fenerbahce a negyedik negyedben múlta felül nagy riválisát és vasárnap este saját közönsége elõtt bajnoki címet ünnepelhet.

Elérkezett a Török Bajnokság döntõjének harmadik mérkõzése. A 2-2-1-es lebonyolítási rendnek megfelelõen a csapatok az elsõ két mérkõzés után, melyre a Galatasaray csarnokában került sor, erre a hétvégére a Fenerbahcéhoz költöztek, hogy pénteken és vasárnap kétszer mérkõzzenek meg egymással. Mivel Rátgéber László együttese az elsõ mérkõzésen nyerni tudott, így két hazai sikerével felérhet a csúcsra Törökországban. Ehhez kellett az elsõ lépést megtenni pénteken.

Telt háznyi publikum és félelmetes hangulat fogadta a csapatokat. Bahar Çağlar és Anete Jekabsone kosárváltásával indult a találkozó, majd ezt követõen fej-fej mellett haladtak az együttesek. 5 perc után 10-10 állt az eredményjelzõn. A hazaiaknál Yilmaz volt a legaktívabb, míg a vendégeknél az elsõ szakaszban Augustus dominált. 10 perc után végül 18-16-ra mentek a hazaiak.

A második negyed elején 22-22-ig együtt haladt a két õsi rivális, majd Angel McCoughtry agilis játékának köszönhetõen egy 9-2-es futást produkált a Fenerbahce, melynek köszönhetõen 31-24-re léptek el a vendégektõl. A Galatasaray azonban nem hagyta ideje korán kicsúszni a kezébõl az összecsapást, megvillant Fowles és Catchings, így a félidõre 38-34-re zárkóztak fel.

A harmadik negyed eleje két amerikai sztárlégiós, Seimone Augustus és Angel McCoughtry párharcáról szólt, miközben 4 perc játék után 41-41-nél elfogyott a hazaiak elõnye. A Fenerbahce híveinek azonban nem kellett sokáig bosszankodniuk, sorrendben Nevriye Yilmaz, Hana Horakova és Ivana Matovic is betalált, a mérkõzés állása pedig egy csapásra 49-43-ra változott. A negyed végjátéka hasonlított a szünet elõtti percekhez. Ismét nem tudta Rátgéber László hölgykoszorúja megtartani az elõnyét. 30 perc játékot követõen így 61-57-es eredményt könyvelhettünk el.

A negyedik negyed elsõ perceiben dõlt el a mérõzés, amikor Matovic és Jekabsone találataival egy 7-0-s futást produkáltak a hazaiak. Ekkor 68-57-es elõnyre tettek szert. Innentõl kezdve remek védekezéssel nem engedte levegõhöz jutni ellenfelét a Fenerbahce és mivel a Galatasaray gólképtelennek bizonyult, a két csapat közötti különbség a lefújásig már nem változott. 4 perccel a mérkõzés vége elõtt 70-62-nél még megcsillant a remény a vendégek elõtt, de ez tiszavirág életû volt. A mérkõzés vége 80-68 lett.

A negyedik negyedet magabiztosan uraló Fenerbahce legjobbjának a 22 pontos McCoughtry bizonyult. Az amerikai klasszis ezúttal rendkívül hatékonyan játszott, a duplákat 70%-al dobta, büntetõbõl hibátlan volt és mindössze egy sikertelen triplakísérlet került a neve mellé. McCoughtry mellett a 14-14 pontig jutó Yilmazt és Horakovát kell kiemelni. A másik oldalon a Galatasaray 68 pontjából 51-et Fowles, Augustus és Catchings szerzett.


Eredmény


Fenerbahçe – Galatasaray Medical Park 80-68 (18-16, 20-18, 23-23, 19-11)

Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 2-1 a Fenerbahce javára.


Statisztika

Hirdetés