Hirdetés
Archivum

Egy gyõzelemre a bajnoki címtõl a Schio:

:

Hirdetés

Az olasz bajnoki döntõben 2-0-ra vezet a Famila Schio a Lucca ellen. A Schio a második találkozót a Lucca otthonában 78-54-re nyerte és így vasárnap este saját közönsége elõtt bajnok lehet.

Az emlékezetes csatát hozó elsõ mérkõzés után a második rendkívül egyoldalúan alakult. A Schio már az elsõ szakasz végén 21-11-es elõnyben volt. A Lucca fáradtan mozgott és pontatlanul játszott. Európai topliga döntõjében ritkán látunk olyat, hogy egy csapat mezõnybõl 17 kísérletbõl mindössze 2-t értékesít. A második szakaszban 21-16-nál volt egy felzárkózása a Luccának, de ezt követõen 34-20-ra újra ellépett a Schio. Macchi és a végül 25 pontig jutó Yacoubou remekelt ekkor. A félidõ hajrájában Dotto megmozdulásaival 38-32-re kapaszkodott fel a Lucca, de a játék képe lényegesen nagyobb különbséget ígért.

A harmadik negyedben nem telt el 4 perc és újra 10 pont felett állandósult a differencia. A játékrész közepén 50-38-as állást rögzíthettünk, míg a záró szakasznak 58-45-rõl vágtak neki a csapatok. Itt már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. Nyilvánvalóan mindenkinek eszébe jutott az elsõ meccs, ahol 16 pontos hátrányból fordítottak a hazaiak. Ezúttal azonban a Schio lényegesen jobban koncentrált, nem engedte vissza a riválisát. A játékrész hajrájában a különbség már a 20 pontot is elérte és így az utolsó percekben mindkét szakvezetõ pályára küldhette eddig kevesebb lehetõséget kapó játékosait. A 78-54-es gyõzelem 2-0-s elõnyt jelent a párharcban a Schio-nak. A harmadik és szükség esetén a negyedik meccset rendezik a Schio otthonában. Óriási meglepetés lenne, ha a két találkozóból az egyiket nem húzná be a Schio.

Eredmény
Gesam Gas Lucca – Famila Wuber Schio 54-78
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 2-0 a Famila Schio javára.
 

Statisztika

Hirdetés