Hirdetés
Archivum

Egy gyõzelemre az elõdöntõtõl a török sztárcsapatok:

:

Hirdetés

Pénteken és szombaton játszották a Török Bajnokságban a negyeddöntõk elsõ mérkõzéseit. A találkozók nem hoztak meglepetéseket, a magasabban rangsorolt együttesek szállították a gyõzelmeket. A két sztárcsapat pedig már csak egy gyõzelemre van az elõdöntõtõl.

Az alapszakasz végeztével már beszámoltunk a Török Bajnokság rájátszásának menetérõl, így arról, hogy a Fenerbahce a Samsun Basketbol alakulatával, míg a Galatasaray a Mersin együttesével méri össze erejét.

Rátgáber László együttese, a Fenerbahce igencsak megszenvedett hazai pályán a Samsun Basketbol alakulatával. A vendégek az elsõ és a második negyedet is 3-3 ponttal megnyerték, így a Fener 39-45-ös hátrányban kezdte a második félidõt. A harmadik negyedben aztán Tunçluer, Jekabsone, Matovics és Vardarli pontjaival egy 11-0-s futást csináltak a hazaiak, amivel 61-52-re elhúztak.

A negyedik periódus 63-52-rõl indult, de ekkor még nem dõlhetett hátra a Fenerbahce. Egy 6-0-s futással 63-58-ra zárkózott fel a Samsun. Ennél közelebb azonban már nem került az alacsonyabban rangsorolt gárda. A végjátékban a végül 13 pontig jutó Tunçluer és a 10 pontos Vardarli fontos találataival a Fenerbahce kézben tartotta a találkozót és 75-66-ra behúzta a gyõzelmet. Rátgáber László csapata egy sikerre van az elõdöntõtõl.

A Galatasaraynak valamennyivel könnyebb dolga volt a Mersin csapatával. Sylvia Fowlesék az elsõ negyedet 25-13-ra nyerték és a második periódusban 40-20-nál már 20 ponttal is vezettek. A 42-24-rõl induló harmadik szakaszban egy 8-2-es futással még kozmetikázott az eredményen a Mersin, de a bravúrra esélyük sem volt. Augustus 14 és Fowles 12 pontjának köszönhetõen 68-54-re nyert a Galatasaray és a nagy riválisához hasonlóan egy gyõzelemre van a továbbjutástól.

A másik két párban a Tarsus és a Panküp Kayseri ªeker ünnepelhetett gyõzelmet.

Eredmények

Panküp Kayseri ªeker – Beºiktaº Cola Turka 74-67
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása: 2-1 a Panküp Kayseri ªeker javára.

Galatasaray Medical Park – Mersin Bºb 68-54
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Galatasaray javára.

Tarsus Bld. – Botaº 78-71
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása: 1-1.

Fenerbahçe – Samsun Basketbol 75-66
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása: 2-0 a Fenerbahçe javára.

Ágrajz

/a képre kattintva az ábra nagy felbontásban is megtekinthetõ/

Hirdetés