Hirdetés
Archivum

Egy gyõzelemre az orosz bajnoki címtõl a Jekatyerinburg:

:

Hirdetés

Hétfõn rendezték az orosz bajnoki döntõ párharc második felvonását. Az UMMC Jekatyerinburg 64-51-re legyõzte a Dinamo Kurszkot és ezzel egy sikerre került az újabb bajnoki címtõl.

Az orosz bajnoki döntõ második meccsét is Jekatyerinburgban rendezték, ahol hazai részrõl a szombati siker után nagy várakozás elõzte meg a találkozót. Látva az erõviszonyokat nagyon jó eséllyel ugyanis Kurszkban az UMMC bebiztosítja újabb bajnoki címét. Ennek megfelelõen pedig az idei utolsó hazai meccsükre készülhettek. Nem véletlen, hogy egy üzenettel már a szurkolóknak is megköszönték a támogatást. A mérkõzést a Kurszk kezdte jobban, 10-2-re elléptek és egy negyed után 18-16-ra vezettek. A második szakaszban gyorsan magához ragadta a kezdeményezést a Jekatyerinburg. Egy 11-2-es futás után már 38-27-re mentek. A félidõben pedig 40-29 állt az eredményjelzõn. Emma Meesseman teljesítményét kell kiemelni, aki 20 perc játék után 17 pontnál és 5 lepattanónál tartott.

A harmadik negyedet ponterõs játék jellemezte. Érezhetõ, hogy a Jekatyerinburgnál is a formaidõzítés az Euroliga fináléjára volt kihegyezve. Ez a jelenlegi – teljesen padlón lévõ – Dinamo Kurszk pedig képtelen a megújulásra. Sokat hibáztak a csapatok, de eközben a hazaiak 15-16 pontra növelték elõnyüket. Az 51-36-ról induló negyedik negyedben már nem volt kérdés a gyõztes kiléte. A Jekatyerinburg 13-15 egység között magabiztosan menedzselve elõnyét õrizte a vezetést. Meesseman végül 21 ponttal zárt, Kayla McBride 18 egységig jutott, míg Brittney Griner 14 ponttal és 11 lepattanóval dupla-duplát ért el. Kurszki oldalon a 12 pontos Epiphanny Prince lett a legeredményesebb.

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc az UMMC Jekatyerinburg 2-0-s elõnyérõl csütörtökön a Dinamo Kurszk otthonában folytatódik.

Eredmény

UMMC Jekatyerinburg – Dinamo Kurszk 64-51 (16-18, 24-11, 11-7, 13-15)
Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-0 az UMMC Jekatyerinburg javára.

Hirdetés