Hirdetés
3x3

Egy hajszállal maradt le a 3×3-as privát csapatunk az elődöntőről

Clermont Ferrand - Győr 16-15

FIBA 3x3 Women's Series Orléans Stop 2024
Franciaország, Orléans

Clermont Ferrand: Noémie Brochant 5, Camille Droguet 5, Marie Michelle Milapie 1, Eve Wembanyama 5.

Győr : Kiss Virág 7, Szabó Fanni 3, Szirony Dorina 2, Tóth Orsi 3.

Fotó: FIBA.basketball

Hirdetés

Az orléans-i FIBA 3×3 Women’s Series torna negyeddöntőjében a Kiss Virág, Szirony Dorina, Tóth Orsi és Szabó Fanni összeállítású magyar csapat 16-15 arányban szenvedett vereséget a francia Clermont Ferrand ellen.

Szabó Fanni ziccerével indult a mérkőzés (0-1), majd kicsit többet kellett várni az első francia kosárra (1-1). Ezt követően 4-0-val leszakadt a Clermont Ferrand, 5-1-re vezettek. Nem találtuk a kemény francia védekezés ellenszerét, 6-1. Kiss Virág törte meg a kosárcsendünket (6-2).

Az első megszakítást követően Kiss harcolt ki faultot, azonban a büntető kimaradt, de a következő támadásban egy szép összjátékból korrigáltunk (6-3). Tóth Orsi azonban bedobta a büntetőt, majd egy szemfüles kosarat is szerzett (7-5), tapadtunk a franciákra. Jól tört be a francia Droguet, de szerencsére a plusz egy dobás kimaradt (8-5).

9-5-ről fordultak a második pihenő után a csapatok. Többször is jól védekeztünk, de támadásban nem nagyon találtuk a ritmusunkat, egészen addig, amíg Szirony Dorina kétpontost nem szerzett. Szirony tegnap is távolról tudott eredményes lenni, ahogyan ma is, 9-7. Kiss Virág kosarát követően 9-8-ra zárkóztunk, most a franciák voltak egy kisebb hullámvölgyben. Először 9-9-nél, majd 10-10-nél is egyenlíteni tudtunk, viszont volt egy nagyon nagy előnyünk, hogy a franciáknak már 7 csapathibájuk volt. Ezt sajnos nem használtuk ki jól, így 13-10-re ellépett a Clermont Ferrand, de Kiss Virág továbbra is harcolt a palánk alatt (13-12). Wembanyama távolija sajnos beesett, így 12 másodpercünk volt egyenlíteni (15-12). Hiába dobtunk be egy büntetőt plusz egy kétpontost, jobban bírta a végjátékot a Clermont Ferrand. 16-15-re a francia csapat nyert, így ők jutottak tovább az elődöntőbe.

 

Hirdetés