Hirdetés
Európa

Egy helyen változtat az Európa-bajnok Tokió előtt:

:

Fotó: KSS.rs

Hirdetés

Hétfőn este útra kelt a tokiói olimpiára az Európa-bajnok szerb válogatott. Indulás előtt került sor a hivatalos csapatbemutatóra.

A szerb válogatott utazó keretét Sonja Vasić, Saša Čađo, Nevena Jovanović, Jelena Brooks, Dajana Butulija, Aleksandra Crvendakić, Yvonne Anderson, Dragana Stanković, Ana Dabović, Maja Škorić, Anđela Dugalić és Tina Krajišnik alkotja.

Ahogy a fenti felsorolásból is kiderül, egyetlen változás történt a júniusi Európa-bajnokságon sikeresen szereplő gárdához képest. Az akkor két meccsen összesen 21 percet pályán töltő Masa Jankovic helyét a hazánkban is éveken át játszó Dragana Stanković vette át.

Nem volt könnyű helyzetben Marina Maljkovic együttese az elmúlt hetekben. Többek között járványhelyzet okozta kihívásokkal is meg kellett küzdeni. Az edzőnő elmondta, hogy teljesen más olimpiára számít minden tekintetben, mint amilyen a riói játékok voltak. Emlékezhetünk rá, hogy öt éve Szerbia bronzérmet szerzett és akkor is Európa-bajnoki címvédőként utaztak. Igaz, azon a nyáron mindössze egy megmérettetésre került sor. “Nem tartottunk szünetet az Európa-bajnokság óta, de mi, a szerbek olyan nemzet vagyunk, amely képes megbirkózni és reagálni mindenféle nyomásra és megtalálni a lehető legjobb megoldást.” – mondta Maljkovic.

“Készen állunk. Kevés időnk volt az Európa-bajnokság után pihenni és felkészülni. De hiszem, hogy készen állunk. Mint minden eddigi nagy tornán, ezúttal is lépésről lépésre haladunk. Reméljük, hogy az olimpiát követően mosollyal az arcunkon térünk vissza Szerbiába.” – ezek már a csapatkapitány Jelena Brooks szavai voltak, akihez Sonja Vasic is csatlakozott. Az Európa-bajnokság MVP-jét Covid hátráltatta.

Kétségtelen, hogy ez az olimpia egészen más lesz, mint a riói játékok voltak, de őszintén szólva Európa bajnoki címmel megyünk oda. Tehát mindenképpen azt kell mondanom, hogy nagy ambícióink vannak. Nagyon sok akadályba ütköztünk az Európa-bajnokság óta, amire nem számítottunk. Olyan csapat vagyunk azonban, amely amikor kihívásokkal találkozik, akkor még jobban összeáll és együtt igyekszik mindezek fölé emelkedni. Hiszek ebben a csapatban, mindannyiunkban!

– összegzett Sonja Vasic.

Hirdetés