Hirdetés
Európa

Egy hete dolgozik a Salamancával Roberto Iniguez:

:

Hirdetés

Hétfőn orvosi vizsgálatokkal megindult a munka a Perfumerías Avenida Salamanca együttesénél. Immár Roberto Iniguez irányításával dolgozik a spanyol élcsapat.

A Salamanca honlapja kérte egy nagyon korai, rövid értékelésre Roberto Iniguez-t.

A szakember méltatta a csapatát, de arra hívta fel a figyelmet, hogy komoly különbségek láthatóak a játékosok állapotát nézve. “Különösen a fiatalok esetében, akiknek nem volt lehetőségük edzeni az utóbbi időben, idő kell, amíg felveszik a ritmust. A lemaradást azonban a lelkesedés, a játék iránti szenvedély pótolja” – mondta Iniguez, akit kérdeztek a szigorú előírásokról.

Spanyolországban a fokozott járványveszély miatt a sportszervezeteknek számtalan kisebb-nagyobb szabályt be kell tartatniuk.

“A maszk és néhány egyéb előírás egyelőre furcsa, de ehhez hozzá kell szoknunk. Sokat kell tervezni és kommunikálni a stábon belül, mindenben segítetünk kell a játékosokat.” – mondta Roberto Iniguez, aki szerint biztosan rendhagyó lesz az idei előszezon. Ezzel együtt reményét fejezte ki, hogy sérülés nélkül tudják teljesíteni a felkészülést.

Problémák nélkül kellene előrébb lépni. Hétről hétre fokozzuk az intenzitást. Kemény munka vár a lányokra. Ez nem könnyű helyzet. Minden edzésen a legjobbunkat kell nyújtani. Nem lesz egyszerű, de ezekben a mostani időkben senkinek sem egyszerű.

Salamancában mindig óriásiak az elvárások és nem csak eredményben, de a játék minőségét tekintve is. Roberto Iniguez hangsúlyozta, hogy szeretné megtartani azt a karaktert, ami eddig is a klubot jellemezte. Lényegesen szűkösebbek a lehetőségek minden tekintetben, mint korábban. Ettől függetlenül Euroliga szereplésre készülnek és a spanyol bajnokságban egy eredményes menetelés az elvárás.

“Hálásak lehetünk azért, hogy itt vagyunk és egy kicsit példát is mutathatunk, hogy folytatjuk a munkát, annak ellenére amin keresztülmentünk és megyünk mind a mai napig. Nem szabad azzal foglalkozni, ami nincs, arra kell összpontosítanunk, amink van.” – tette hozzá a szakember.

Fotó: perfumeriasavenidabaloncesto.com

Hirdetés