Hirdetés
3x3

Egy héttel előrébb hozták a debreceni 3×3-as olimpiai selejtezőt:

:

3x3

Hirdetés

A hunbasket.hu oldalán olvasható, hogy a FIBA ma délelőtt hivatalosan is bejelentette a három 3×3 olimpiai selejtezőtorna helyszínét és időpontjait. A legutóbbi, karácsony előtti információkhoz képest újdonság, hogy a harmadik, debreceni tornát egy héttel előrébb hozták.

A 3×3-as olimpiai selejtezőtornák helyszínei és időpontjai:

1. torna: Hong Kong (Kína), 2024. április
2. torna: Utsunomiya (Japán), 2024. május 3-5.
3. torna: Debrecen (Magyarország), 2024. május 16-19.

Az első tornán a magyar női válogatott is ott lehet, ellenfeleink pedig az alábbi országok lesznek: Hong Kong, Hollandia, Azerbajdzsán, Lengyelország, Mongólia, Egyiptom, Chile. Mint ismert, az első kvalifikációs versenyről nemenként egy-egy csapat jut ki a párizsi ötkarikás játékokra.

Amennyiben ez nem sikerül, akkor a hölgyek a harmadik tornán is ott lehetnek majd, ahol már a férfiak is szerepelni fognak.

A férfi torna résztvevői: Magyarország, Egyiptom, Madagaszkár, Puerto Rico, Kanada, Mongólia, Japán, Franciaország, Litvánia, Hollandia, Lettország, Belgium, Ausztria, Svájc, Németország, Lengyelország

A női torna résztvevői: Magyarország, Egyiptom, Tunézia, Kanada, Chile, Japán, Mongólia, Németország, Spanyolország, Hollandia, Litvánia, Azerbajdzsán, Lengyelország, Csehország, Olaszország, Izrael

Természetesen amennyiben valaki kivívja a részvétel jogát az első vagy a második tornán, akkor a harmadikon már nem lesz ott, helyére a NOB által elfogadott rendszer alapján fognak kijelölni új csapatot. A debreceni tornáról az első 3-3 együttes mehet majd az idei olimpiára.

Fotó: FIBA.basketball

Hirdetés