Hirdetés
Archivum

Egy hiányzó, egy visszatérõ:

:

Hirdetés

Bár a bõ keretben még ott volt a neve, a hétvégén hivatalossá vált, hogy Evanthia Maltsi nem lép pályára a görög válogatottal az Európa-bajnoki selejtezõkön. Eközben a hellének selejtezõbeli riválisánál a letteknél bizakodhatnak a szurkolók, hogy Zane Tamane játszhat a nemzeti csapatban.

Maltsi már a 2011-es lengyelországi Európa-bajnokság elõtt bejelentette: amennyiben a görögök nem vívják ki az olimpiai selejtezõn való szereplés jogát, akkor nem szerepel többet a nemzeti csapatban. Aztán tavasszal, amikor a másik görög klasszis Styliani Kaltsidou súlyos térdsérülést szenvedett, úgy nézett ki, hogy sikerülhet visszacsábítani Maltsit.

A 2009-es Európa-bajnokság legértékesebb játékosának (MVP) neve a selejtezõk elõtt szerepelt a bõ keretben, de a felkészülési mérkõzéseken nem volt ott és a szövetség vezetõi a hétvégén erõsítették meg az idei távollétét. Innentõl kezdve a görögök nehéz helyzetbe kerültek, Kaltsidou és Maltsi nélkül nem lesz könnyû dolguk az E-csoportban Lettország, Olaszország, Finnország és Luxemburg ellen.

Miközben a görögök egyik klasszisukat elveszítették, a lettek nagyon úgy néz ki, hogy fellélegezhetnek. Aigars Nerips szövetségi kapitány a helyi szövetség hivatalos honlapjának úgy nyilatkozott, hogy a WNBA kitérõ után vállát fájlaló klasszis centernél komoly sérülést nem találtak és az orvosok engedték, hogy együtt készüljön a nemzeti csapattal. Innentõl kezdve Tamane döntésén múlik, hogy vállalja-e a részvételt a tétmérkõzéseken. Mondani sem kell, beljebb lennének a lettek.

Hirdetés