Hirdetés
Magyarország

Egy hónap kényszerszünet után magabiztos győzelemmel tért vissza a Sopron

ZTE NKK - Sopron Basket 47-104 (16-37, 7-25, 12-22, 12-20)

Bajnokság, 9. forduló
Zalaegerszeg, Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnok
Csabai-Kaskötő B., Varga-Záray K., Horváth Cs. (Gorka Sz.)

ZTE NKK: Dzombeta 16/6, Mányoky J. 3, Kulcsár 14/6, Szabó P. 6, Horváth F. Csere: Dömötör D. 3/3, Úr B. 3/3, Horváth 2, Németh K.

Sopron Basket: January 14/3, Pfeiffer 9/6, Walker 18/6, Williams 24/9, Brooks 24 Csere: Fegyverneky 10, Czukor 5/3, Kocsis F.

Hirdetés

A 9. fordulóból elhalasztott mérkőzésen a Sopron Basket 104-47-es győzelmet aratott a ZTE NKK otthonában.

A Sopron Basket utoljára október 14-én játszott tétmérkőzést. Ezúttal nyolc bevethető játékosra számíthatott Gáspár Dávid. A pályára lépők között ott láthattuk a szombaton Isztambulban a szerb válogatott színeiben kétszeri hosszabbításos Eb-selejtezőt vívó Jelena Brooks-t. Zalaegerszegi oldalon is volt egy játékos az Eb-selejtezőkről. A bosnyák csapattal Svájccal és Oroszországgal mérkőző Miljana Dzombeta.

Gabby Williams villanásai vezették fel a találkozót. A Sopron Basket amerikai játékosa a csapata első 10 pontjából nyolcat szerzett és ezzel 10-3-ra elléptek a soproniak. A ZTE ezt követően még 12-9-re felzárkózott. Innen azonban egy 16-0-s szériával állva hagyták a hazaiakat Fegyverneky Zsófiáék. Az első szakaszt a soproniak ifjú tehetsége Pfeiffer Virág zárta egy triplával, amivel 37-16-ra módosult az állás.

A második negyedben sem változott a játék képe. A soproni védekezés is egyre jobban összeállt. Mindössze 7 pontot engedélyeztek riválisuknak. Gabby Williams és Megan Walker vezetésével pedig gyorsan nőtt a differencia. Williams végül 22, Walker pedig 14 egységig jutott a félidőhöz érkezve. A 62-23-as szünetben a statisztikán azt láthattuk, hogy a Sopron a 34 mezőnykísérletéből 22-t értékesített, közte hat triplát. A ZTE pedig 21-ből 9-et jegyzett. Hazai részről a 7 pontos Kulcsár Bianka volt a legeredményesebb. Az összképhez hozzátartozik, hogy mindkét csapat küzdött a szerkezettel, hiszen kezdő magas játékosok hiányoztak.

A harmadik negyedben is tartotta a ritmust a Sopron, így a játékrész közepén 78-27-nél már az 50 pontot is átlépte a differencia. A záró szakasznak 84-35-ről vágtak neki a felek. Még négy perc volt hátra a találkozóból, amikor Jelena Brooks duplájával érte el a 100. szerzett pontját a soproni gárda. Becsülettel hajtott a ZTE, Dzombeta és Kulcsár villanásainál vagy éppen Úr Boglárka triplájakor szép hazai megmozdulásokat is feljegyezhettünk. A Sopron Basket végül egy hónap kényszerszünet után nyolc játékossal is ponterős teljesítményt nyújtott és 104-47-es sikert ünnepelhetett.

Fotó: Bálizs Zsuzsa

Hirdetés