Hirdetés
Archivum

Egy idegenbeli siker a spanyol negyeddöntõk nyitányán:

:

Hirdetés

Szerdán megkezdõdtek az egyik fél második sikeréig tartó negyeddöntõ párharcok a spanyol élvonalban. Az elsõ három helyezett magabiztosan nyert hazai pályán. A Valencia viszont elvette a Gernika pályaelõnyét.

Fotó: Twitter.com/CBAvenida

Fotó: Twitter.com/CBAvenida

A címvédõ Salamanca 77-51-re verte a Mann Filter Casabalncát. A 20-20-as elsõ negyed után a félidõre 46-32-es elõnyt épített fel a Salamanca és ezzel el is döntötte a gyõztes kilétét. Jewell Loyd 18 ponttal lett a legeredményesebbjük. A Girona 69-59-re verte az Araski-t. A harmadik negyed közepén még mindössze 39-35-re ment a Girona. Innen csináltak 14-5-ös sorozatot, ami a döntõ futásnak bizonyult a Binta Drammeh nélkül felálló riválisuk ellen. Gabby Williams 15 ponttal emelkedett ki a gyõztes gárdából.

A Cadi La Seu 84-73-ra múlta felül az IDK Gipuzkoát. Ezen a találkozón is a harmadik negyedben vitte be a döntõ ütést a magasabban jegyzett alakulat. 46-43 után ugyanis hat perc alatt 17-7-es szériát produkált a Cadi La Seu, melynek keretében Andrea Vilaró Aragonés jegyzett 29 pontot. Egy párosításban nem tudott nyerni a magasabban jegyzett alakulat. A Valencia ugyanis 76-69-es sikert aratott a Gernika otthonában. Az alapszakasz 4. és 5. helyezettje között az elõzetesen várt nagy csata alakult ki. Az utolsó öt percben 60-60 után került lépéselõnybe Valancia, ahol María Pina 17 pontját kell kiemelni.

Az egyik fél második sikeréig tartó párharcok április 14-én, vasárnap az alacsonyabban rangsorolt alakulatok otthonában folytatódnak.

Eredmények

Perfumerías Avenida Salamanca – Mann-Filter Casablanca 77-51
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a Perfumerías Avenida Salamanca javára.

Spar CityLift Girona – RPK Araski 69-59
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a Spar CityLift Girona javára.

Cadí La Seu – IDK Gipuzkoa 84-73
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a Cadí La Seu javára.

Lointek Gernika – Valencia Basket 69-76
Az egyik fél második sikeréig tartó párharc állása 1-0 a Valencia Basket javára.

Ágrajz

Fotó: FEB

Fotó: FEB

Hirdetés