Hirdetés
Archivum

Egy jó negyede volt a Nymburknak az USK Praha ellen a cseh döntõ nyitányán:

:

Hirdetés

Csütörtök este megkezdõdött Csehországban az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó bajnoki döntõ párharc. Az elsõ mérkõzésen az USK Praha 82-44-es gyõzelmet aratott a Nymburk otthonában.

Csehországban a döntõt 1-2-1-1-es rendszerben rendezik, ami azt jelenti, hogy az alacsonyabban rangsorolt csapat otthonában kerül sor az elsõ meccsre és szükség esetén a negyedikre. A második és a harmadik, illetve szükség esetén az ötödik találkozót rendezi a magasabban rangsorolt gárda. Ebben az esetben a „szükség esetén” kifejezés hatványozott kiemelést érdemel, hiszen az európai döntõk egyik legnagyobb meglepetése lenne, ha a Nymburk egyáltalán meccset tudna nyerni.

A cseh szakértõk úgy számoltak, ha valamikor, akkor hazai pályán az Euroliga Final Four-ról fáradtan érkezõ riválisát megtréfálhatja a Nymburk. Az USK Praha azonban a szoros elsõ negyed után, amikor még „csak” 15-10-re vezettek, a második etaptól állva hagyta riválisát. A félidõben már 41-28 állt az eredményjelzõn. A harmadik negyedben pedig a 30 pontot is megközelítette a differencia. Natalia Hejkova címvédésre készülõ együttesének legnagyobb elõnye a mérkõzés végére alakult ki, ez 38 egység lett. A 82-44-es siker alkalmával az USK Praha minden nevezett játékosa betalált, a 22 éves Vyoralová lett a legeredményesebb 12 ponttal és 10 lepattanóval.

Eredmény
DSK Basketball Nymburk – ZVVZ USK Praha 44-82 (10-15, 18-26, 7-23, 9-18)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 1-0 az USK Praha javára.

Hirdetés