Hirdetés
Archivum

Egy korszak lezárult: Suzy Batkovic és Belinda Snell búcsúja:

:

Hirdetés

Ahogy arról nagy terjedelemben beszámoltunk, a hétvégén lezárult az ausztrál liga, a WNBL alapszakasza. A záró forduló két veterán klasszis Suzy Batkovic és Belinda Snell búcsúját hozta.

Fotó: Facebook.com/townsvillefire/

Fotó: Facebook.com/townsvillefire/

A JCU Townsville Fire és a Brydens Sydney Uni Flames mérkõzésén úgy dobták fel a labdát, hogy már nem volt tét. Egyik gárda sem juthatott be a rájátszásba, ennek ellenére közel 2000 nézõ összegyûlt a lelátón. Õk arra voltak kíváncsiak, amint két egykori válogatott világklasszis Suzy Batkovic (Townsville) és Belinda Snell (Sydney) elbúcsúzik. Mindkét játékos bejelentette ugyanis, hogy pályafutása eredményorientált részét hazai porondon lezártnak tekinti az idei évaddal.

Mindkét klasszis 38 évesen, a profik között eltöltött két évtized és megannyi siker után köszönt el. Batkovic hatszor volt MVP a WNBL küzdelmei során. Öt bajnoki címet nyert különbözõ csapatokkal, az elsõt még 1999-ben, míg az utolsót tavaly. Játszott a WNBA-ben és több európai élcsapatban. Válogatott szinten pedig három Olimpián képviselte hazáját. Snell szintén három ötkarikás játékokon szerepelt, de õ tagja volt a 2006-os világbajnok együttesnek is. Van WNBA és Euroliga gyõzelme. A három hazai trófea mellett az európai topligákból spanyol és francia bajnoki címmel is rendelkezik.

A két zseniális klasszis hétvégi búcsújakor szem nem maradt szárazon, emikor elköszöntek a közönségtõl. Az utolsó WNBL tétmeccsükön kitettek magukért. Batkovic egy makacs nyaksérülés miatt már december eleje óta nem léphetett pályára. Ezt a találkozót azonban bevállalta és 22 perc alatt 14 ponttal vezette 90-82-es gyõzelemre csapatát. A másik oldalon Snell tripla-dupla közelébe került, mivel 21 pontja mellett 9 gólpasszt és 7 lepattanót jegyzett.

Fotó: Facebook.com/townsvillefire/

Fotó: Facebook.com/townsvillefire/

Hirdetés
Hirdetés