Hirdetés
Archivum

Egy lépésre a bajnoki címtõl a Seattle Storm:

:

Hirdetés

Továbbra is veretlen hazai pályán a Seattle Storm. A nagydöntõ második mérkõzésén két remek egyéni teljesítmény, Lauren Jackson és Swin Cash parádéja kellett a hazai sikerhez. Érdekesen alakult a találkozó, Castro Marques pontjainak köszönhetõen három és fél negyeden keresztül kiválóan tartották magukat a vendégek, 3 perccel a lefújás elõtt azonban 8 ponttal meglépett a Seattle és erre már nem volt válaszuk.

A vasárnapi látványos hazai siker után ezúttal 13898 nézõ volt kíváncsi a WNBA 2010-es nagydöntõjének második találkozójára Seattle-ben. A szurkolósereg könnyen lehet búcsúzni ment a csarnokba, mivel egy siker esetén a kedvencek 2-0-ra elmentek volna és így jó eséllyel Atlantában a harmadik vagy a negyedik találkozón bajnokot is avathatnának.
 

Nem úgy indult a találkozó, hogy a Seattle villogni fog. Castro Marques és DeSouza villanásaival fokozatosan ellépett a vemdég gárda. 2 perccel az elsõ negyed vége elõtt már 13-19-re is vezettek. Az elsõ szakasz utolsó 2 percét azonban nagyon elszúrták az atlantaiak, Willingham, Vesela és Bird is betalált a Seattle oldaláról, a tetemes elõny pedig 19-21-re csökkent.

A második negyedben tovább tartott a Storm felzárkózása, nem kellett hozzá másfél perc és 24-24 állt az eredményjelzõn. Próbálkozott mindennel a vendég gárda szakmai stábja, de sem az idõkérés sem a cserék nem segítettek, McCoughty és Castro Marques nem bírta a dobópárbajt, a társaik nem segítettek Ilyen helyzetben pedig már csak az volt a kérdés, hogy a Seattle mekkora elõnnyel vonul a nagyszünetre és eldõl-e már addigra a mérkõzés sorsa. 2 és fél perccel a lefújás elõtt úgy tûnt, hogy sima lesz, 45-37-re vezettek Birdék. Az utolsó 2 percre azonban kicsit elaludt és pontatlanná vált a Storm, miközben gyorsan egymás kétszer is betalált a 20 perc játék után 14 egységig jutó McCoughty és Castro Marques is alakított, így 49-47-es állás mellett vonultak pihenõre a csapatok.

A harmadik periódus végig kiegyenlített játékot hozott. Egy ponton 55-47-nél még meglépett a Storm, de nagyjából 2-4 pontos különbség állandósult. A Dream szurkolóinak a legnagyobb problémát az jelenthette, hogy Cash és Tanisha Wright teljesen levette a pályáról McCoughty-t, aki így a második félidõben mindössze 8 dobást vállalt. Ennek ellenére nem szálltak el a vendégek esélyei, 69-65-rõl indult a negyedik negyed.

A negyedik szakaszban nem változott a játék képe, mivel McCoughty nem jutott dobóhelyzethez, az Atlanta nem tudott közelebb kerülni ellenfeléhez. 4 perc 18 másodperc volt vissza a találkozóból, amikor Camille Little duplája után 77-69-re megléptek a hazaiak. Az utolsó 3 percben már mindent bevetett az Atlanta, erõltették a centereiket, a kicsit hallgatagabb De Souza, Lyttle párost és McCoughty is újra vállalta a dobásokat. A hajrában néhány bravúros kosárral szépített is az Atlanta, de fordítani már nem tudott. A vége 87-84 lett.

Eredmény

Seattle Storm – Atlanta Dream 87 : 84 (19:21) (30:26) (20:18) (18:19)
Az egyik fél harmadik gyõzelméig tartó párharc állása 2-0, a Seattle Storm javára.

Hirdetés