Hirdetés
Archivum

Egy lépésre a bajnoki címtõl a Sopron Basket:

:

Hirdetés

Egy gyõzelemre került a bajnoki címtõl a Sopron Basket. A 2019-es finálé második felvonásán a soproni együttes 62-45-ös gyõzelmet aratott az Aluinvent DVTK otthonában. Csütörtökön Sopronban lezárulhat a döntõ párharc.

Telt ház fogadta a bajnoki döntõ résztvevõit Miskolcon a Generali Arénában. Az elsõ mérkõzés a Sopron Basket magabiztos sikerét hozta és ezúttal is a címvédõ kapta el jobban a fonalat az összecsapás elején. Öt perc alatt 10-2-es elõnyre tett szert. A folytatásban ugyan a soproni együttesnél is maradtak ki lehetõségek, de az elsõ negyed végén így is 12-6-ra vezetett. Ideges hangulatú, kapkodós meccset láthattunk ekkor. A Sopron a 15 mezõnykísérletébõl 4-et, a DVTK 12-bõl 2-t értékesített. Ezen felül hazai oldalon már 5 eladott labdát jegyezhettünk fel. A Sopron összességében 13-8-ra vezetett a lepattanókban. A számok tehát kiválóan megmutatták a különbség okát. A folytatásban sem változott a játék képe. A Sopron magabiztosan tartotta kézben az irányítást, 10 egység környékén állt be a differencia. Éppen a félidõ hajrája tartogatott két fordulatot. A DVTK 29-17 után hosszú idõt követõen a lélektani 10 egység alá hozta a hátrányát. Erre azonban az utolsó percben triplával válaszolt Yvonne Turner és Quarelt Casas. A statisztikát nézve az elsõ negyedhez képest nem változtak az arányok. Mindkét csapat elmaradt a szezon-átlagaitól, de döntõ pillanatokban a Sopron Basket mindig megvillant.

A harmadik negyedre a DVTK extra motivációval futott ki, hogy megpróbálja szorossá tenni az eddig igencsak egyoldalú csatát. Ezt sikerült is megtennie: 37-25 után 9-0-s futással 37-34-re módosította az állást. Ekkor már felállva tombolt a lelátó. Sõt, 37-34-nél volt labdája ahhoz a miskolci együttesnek, hogy még közelebb kerüljön. Ezzel nem tudott élni, miután Shatori Walker-Kimbrough ziccere kimaradt. Candice Dupree azonnal büntetett, majd a követjezõ hazai akciónál Chanel Mokango hibázott egy kedvezõ pozícióból. Erre pedig Queralt Casas triplával válaszolt. A különbség újra nyolc pontra nõtt, de igazán lélektani szempontból bizonyultak döntõnek ezek a pillanatok. A Sopron ismét megmutatta klasszisát, míg a DVTK játékosainak önbizalma visszaesett az elsõ félidõben látott szintre. A folytatásban már lendületben maradt a címvédõ. Az utolsó 10 percnek 50-36-ról futottak neki a felek. Itt csak a különbség lehetett kérdéses. A hazai szurkolók vastapssal köszönték meg az egész szezont kedvenceiknek. A soproni csapat higgadt játékkal, kiváló koncentrációval hozta le az utolsó perceket. Megérdemelten került 62-45-ös sikerrel 2-0-s elõnybe.

Eredmény

Aluinvent DVTK – Sopron Basket 45-62 (6-12, 15-23, 15-15, 9-12)

Az egyik fél harmadik sikeréig tartó párharc állása 2-0 a Sopron Basket javára.

Statisztika

Hirdetés