Hirdetés
Magyarország

Egy lépésre a bajnoki címtől a Sopron:

:

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Hirdetés

Szombaton 14 óra 30 perctől kerül sor a bajnoki döntő harmadik felvonására. A Sopron Basket 2-0-s előnyben fogadja az Atomerőmű KSC Szekszárdot. Egy hazai sikerrel megvédhetik a címüket a bajnokságban a soproniak. A találkozó előtt Laczka Miklóst, a Sopron Basket másodedzőjét kérdeztük.

Április 23., szombat
14:30 Sopron Basket – Atomerőmű KSC Szekszárd
Sopron, Novomatic Aréna
Földházi Tamás Péter, Tóth Cecília, dr. Mészáros Balázs (Bodrogváry Iván József)

A Sopron Basket szerdán 66-62-es győzelmet aratott az Atomerőmű KSC Szekszárd otthonában. Az első negyedben hat, a harmadikban tíz, a negyedben hét ponttal is vezettek a soproniak, de rendre felzárkózott a házigazda.

„Akkor kezdtünk el hibázni, amikor éppen kezdett menni a csapatnak – talán így lehetne ezt szemléltetni. A Szekszárd nem adta fel és mindig vissza tudott jönni. Mi viszont újra és újra képesek voltunk megújulni. Akár egy jó védekezéssekkel vagy jó támadással 5-8 pontos előnyöket alakítottunk ki. Mivel ezt többször is megtettük a meccs folyamán, szerintem ez dönthetett a javunkra. Ettől függetlenül a Szekszárd azokban a helyzetekben, amikor nagyobb különbség alakult ki, higgadt maradt. Ilyenkor extra energiákat mozgósítottak. Ebben nagy erejük van. Nálunk sajnos ezen a meccsen nem volt végig ott a koncentráció, ahol lennie kellett volna. Rengeteg eladott labdával dolgoztunk, amit egy ilyen jó ellenfél kihasználhat.” – mondta Laczka Miklós.

Fotó: Tóth Zsombor / Sopron Basket

Összesen 18 eladott labdával zárt a Sopron szerdán. Ennek csökkentésére mindenképpen törekednie kell, de a találkozóra való felkészülést Határ Bernadett kiválása nehezíti. Mint ismert, a Sopron Basket és a magyar válogatott centere 10 hónapra kiesett súlyos térdsérülés miatt.

„Nekünk taktikailag meg kell próbálni megújulni és találni olyan opciókat, hogy Bettit hogyan tudjuk legjobban pótolni. Azt a közhelyet lehet ilyenkor elsütni, amit sokan szoktak mondani és igaz is: több olyan játékos is van, akinek fel kell nőnie a feladathoz. Mondhatom azt, hogy maximálisan bízunk benne, hogy ez sikerülni fog. Sokszor volt már olyan a szezon során, hogy valaki kiegészítő szerepből egészen fontos szerepbe tudott előre lépni. Amin együtt keresztülmentünk, biztos vagyok benne, hogy ott ragad a fejekben. Törekedni kell viszont arra, hogy higgadtak maradjunk. A szakma és a kosárlabda szempontjából kell megközelíteni a játékosokkal való kommunikációt. Nekünk csak ez az elvárásunk lehet. Összességében hazai pályán sokkal pontosabb és koncentráltabb játékra lesz szükség. A támadásvezetésünknek a meccs elejétől megfelelően kell működnie. Nem szabad belemenni az elején nem tervezett helyzetekbe. Védekezésben továbbra is látnunk kell a hibákat. Meg kell próbálnunk még egy szinttel feljebb rakni a védekezésünket. Ebben a szegmensben a döntőbeli legjobbunkra lesz szükség szombaton. Jellemző ránk és a játékosokra is, hogy maximalisták vagyunk ezen a téren is, amiből nem engedhetünk.” – összegzett Laczka Miklós, a Sopron Basket másodedzője.

Hirdetés